Місто

У Свято-Михайлівському соборі пояснили, чому освячуватимуть воду на Водохреща в житомирському Тетереві в обід

15 January 2018, 14:04

Цьогоріч у Житомирі освячення води на річці Тетерів на свято Водохреща відбудеться в обідню пору.

Секретар Житомирської єпархії УПЦ КП Павло Ядчишин пояснив Житомир.info, чому у 2018 році воду освятять в річці не зранку, як зазвичай, а о 13:00.

«Це було спільне рішення Ради Церков на Житомирщині. Насправді удень свята Богоявлення зранку проходять богослужіння. Освячення зазвичай звершується після завершення літургії, і віряни, які присутні на службі, не встигають на освячення води в річці Тетерів. О 13.00 годині є можливість прийняти участь в освяченні води в гідропарку як духовенству так і мирянам. Той, хто придає значення тільки купанню, а не духовній стороні, ті купаються зазвичай і вночі, напередодні, і в день самого свята. Наше завдання привчити людей до правильного розуміння свята і освяченої води», - розповів отець Павло.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2018 року з 09:00 год. у міському гідропарку житомиряни відзначатимуть останнє різдвяно-новорічне свято Богоявлення Господнього (Водохреща). О 13:00 год. після благословення та здійснення чину великого освячення води усі бажаючі матимуть змогу скупатися у цілющій крижаній воді річки Тетерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Водохреща Тетерів Ядчишин  
Матеріали по темі