Влада

Житомирська область першою розроблятиме регіональний план реформування інтернатів, - ОДА

19 January 2018, 13:28

Після підписання меморандуму із фундацією Lumos Житомирська область перша розроблятиме регіональний план реформування інтернатів.

Про це 19 січня сказав Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба під час розширеного засідання Міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Житомирській області, - повідомила 19 січня прес-служба Житомирської ОДА.

«Житомирщина сьогодні на передовій стосовно реформування закладів інституційного догляду і ми розпочали пілотний проект в області разом з фундацією Lumos. До цього моменту була зібрана вся інформація та проаналізовано щодо стану громад, наявності соціальних послуг для дітей стосовно кожного інтернатного закладу. І вже сьогодні у цій робочій групі ми спробуємо зробити аналіз разом із підрозділами обласної адміністрації, щоб підійти до питання складання плану реформування інтернатних закладів», – сказав він.

Також Микола Кулеба додав, що за Національною стратегією і планом дій, затвердженим Урядом, кожен регіон у цьому році має затвердити регіональний план дій. Саме Житомирщина буде першою і на цьому досвіді інші регіони будуть розробляти свої плани – буде відбуватися трансформація закладів та створення послуг.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута наголосив, що робоча група напрацьовуватиме механізми, аби зробити реформу максимально ефективною.

«Я хочу заспокоїти жителів нашої області – ми зібралися не для того, щоб закрити всі інтернати. Мова йде про те, щоб зробити реформу максимально ефективною, але безболісною – враховуючи долю кожної дитини, а не закладу. Восени ми підписали меморандум із фундацією Lumos. Ми провели досить ґрунтовне і серйозне дослідження. Сьогодні робоча група робитиме перші висновки і аналізуватиме результати для того, щоб на базі Житомирської області по всій Україні ця реформа проходила безболісно і з урахуванням інтересів дітей», – цитує Лагуту прес-служба ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2017-го представники британської фундації письменниці Джоан Роулінг Lumos, Уповноважений Президента з прав дитини та голова Житомирської ОДА підписали меморандум про співпрацю з реформування інтернатних закладів Житомирської області, у яких живуть діти з неблагополучних сімей.

Житомир.info

Фото ОДА:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інтернат меморандум Lumos  
Матеріали по темі