Місто

Житомиряни запасаються йорданською водою біля Михайлівського собору

19 January 2018, 15:11

19 січня біля Свято-Михайлівського собору на Київській людно: житомиряни запасаються йорданською водою і вітають одне одного з третім завершальним великим свято різдвяно-новорічного циклу. Біля храму традиційно розмістили бочки з водою і поставили столи, за якими десятки волонтерів наповнюють посуд вірян і вигукують: «Христос охрещається!», на що люди відповідають: «У річці Йордані!».

Черг майже не було навіть в обідню пору, на зупинці навпроти собору – десятки людей, які наповнили пляшки цілющою водицею і роз’їжджаються хто додому, хто на роботу.

Наукою доведено, що в день Хрещення Господнього уся вода набуває цілющої сили і не псується. Її корисно пити вранці натще та перед сном. Вона має здатність очищати людину та робити духовно сильнішою, відганяти полум’я пристрастей. Невелику її кількість можна додати у криницю, щоб допомагала не лише людям, а й тваринам. Якщо у домі часто виникають сварки, інші негаразди — йорданська вода стане у пригоді. Нею також корисно вмиватися. Головне — не виливати освячену воду у водопровід або каналізацію — це гріх.

Як повідомляв Житомир.info, цього дня житомиряни з самого ранку занурюються в крижану воду в гідропарку, фоторепортаж тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Водохреща вода освячення Хрещення  
Матеріали по темі