Місто

У Житомирській міськраді запевнили, що перевіряли м’ясо в дитсадках і не виявили порушень

31 January 2018, 11:29

Комісія управління освіти Житомирської міської ради не виявила порушень під час перевірки у 2016 та 2017 роках продуктів харчування у дитсадках і школах.

Про це у коментарі журналістам 31 січня сказав начальник управління освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

«В управлінні освіти завжди створена і працює комісія по контролю якості харчування. У нас є плановий графік роботи цієї комісії. І в 2016 році, і в 2017 році ми робили свої відбори зразків м’яса і проводили лабораторні експертизи, які дали нам висновки і документально підтверджують, що м’ясо відповідало необхідним стандартам. І в 2016 році, і 2017. Остання була 24 жовтня (2017). Робила Держметрологія у місті Житомирі. Скарг я не пам’ятаю, щоб надходило. І випадків отруєння від м’ясопродуктів у нас не було», - сказав Валентин Арендарчук.


«Я хочу зазначити те, що комісія по якості не повідомляє, коли буде вибірка продуктів. Вона тільки повідомляє, коли продукт у нас уже в садочку. Наприклад, ввечері завезли продукт, ми ввечері повідомляємо, що вранці ми запрошуємо даного виробника і в його присутності відбирає комісія даний продукт. Товариство «Лукон», вони є виробником, тому у них є лабораторія, у них є відправка, у них є ветеринарні лікарі. За кожним є відповідальність. Якщо там є порушення, і такі порушення, які ми вчора побачили опубліковані, то це неприпустимо», - вважає заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Нагадаємо, мова йде про викриття схеми постачання до дитсадків та шкіл, зокрема Житомира, неякісної м’ясної продукції. До лікарень та освітніх закладів упродовж 2 років постачалися тонни м'яса, обробленого консервантами та хімічними розчинами.

У сервісі пошуку та відстеження «Державні закупівлі» знаходимо дані, що 3 лютого 2016 року управління освіти Житомирської міськради уклало угоду з ТОВ «Лукон» на закупівлю на 2016 рік 125 тонн яловичини для дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів м. Житомира. Вартість угоди склала 9 млн 883 тис. грн з ПДВ.

На ресурсі Youcontrol знаходимо інформацію, що товариство з обмеженою відповідальністю «Лукон» зареєстроване в селі Зарічани Житомирського району. Його засновниками та кінцевими бенефіціарними власниками є житомирянин Концедайло Віталій Васильович та Лук’янюк Андрій Михайлович із Зарічан. Обидва внесли по 170 тисяч гривень до статутного фонду фірми. Керівником ТОВ «Лукон» від жовтня 2017 року значиться такий собі Злиденний Андрій Володимирович. Основним видом діяльності товариства є виробництво м’яса:

Повний тезка керівника «Лукону» Андрій Володимирович Злиденний, зареєстрований у Петровському районі міста Донецьк - засновник та керівник іншої житомирської фірми під назвою «Еко-Бекон». Основним видом діяльності цього товариства теж є виробництво м’яса:

Скріншоти - Youcontrol

Як повідомляв Житомир.info, 30 січня прокуратура Житомирської області інформувала про групу осіб, очолювану «виходцем із Донецької області, яка організувала придбання суб’єкта господарювання з ознаками фіктивності з метою подальшої участі в тендерних закупівлях на постачання м’ясної продукції, у тому числі до дитсадків». Правоохоронці Житомирської області розкрили схему незаконного й антиморального збагачення, де також фігурують працівник мерії і ветлікар, та вилучила 10 тонн м’яса.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: м'ясо фальсифікат закупівля  
Матеріали по темі