Здоров'я

«Лікарі без кордонів» будуть допомагати у лікуванні пацієнтів житомирського тубдиспансеру

6 February 2018, 14:08

Незалежна гуманітарна медична організація Médecins Sans Frontières (MSF)/«Лікарі без кордонів» підписала з органами охорони здоров'я у Житомирській області договір, спрямований на надання підтримки у лікуванні хіміорезистентного туберкульозу (ХР ТБ).

Про це повідомляє прес-служба організації «Лікарі без кордонів».

«MSF, Управління охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирська обласна рада і Обласний протитуберкульозний диспансер Житомирської обласної ради 6лютого 2018 року підписали Меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким сторони співпрацюватимуть задля зменшення смертельних випадків, спричинених ХР ТБ в області та зниження ризиків подальшого поширення захворювання», - йдеться у повідомленні.

У 2018 році MSF розпочне підтримку пацієнтів в Житомирському протитуберкульозному диспансері, надаючи якісні діагностичні тести та лікування. Організація працюватиме разом з регіональним органом охорони здоров'я з метою моніторингу та оцінки пацієнтів, хворих на ХР ТБ і тих, які мають ко-інфекцію ХР ТБ/ВІЛ. Така підтримка,у співпраці з органами охорони здоров'я,буде продовжена протягом 2019-2020 рр.

«Організація вже почала благодійну передачу діагностичного обладнання в Житомирську лікарню, включаючи спеціальні бактерицидні лампи для відділення педіатрії, з метою покращення заходів інфекційного контролю. Подальші пожертвування обладнання для поліпшення діагностичної спроможності мікробіологічної лабораторії та біохімічних досліджень мають важливе значення для діагностики пацієнтів та подальшого лікування. Експерти MSF також проводитимуть тренінги для медичного персоналу згідно з провідними міжнародними практиками лікування ХР ТБ, а у березні повинна розпочатись реконструкція аптеки лікарні», - інформують «Лікарі без кордонів».

Довідка: MSF була заснована в 1971 році і згодом стала міжнародною організацією, що надає медичну допомогу в більш ніж 60 країнах світу, включаючи Україну, Російську Федерацію, Вірменію, Грузію, Киргизстан, Узбекистан, Білорусь і Таджикистан. 35 000 національних та міжнародних співробітників, включаючи медичних працівників, матеріально-технічний та адміністративний персонал, виконують роботу MSF. Майже 95 відсотків фінансування організації надходить від приватних донорів. MSF провадить свою діяльність в Україні виключно за рахунок приватних пожертв і не приймає фінансування з боку жодного уряду. У 1999 році MSF отримала Нобелівську премію миру. MSF працює у суворій відповідності до принципів нейтральності, незалежності та неупередженості. Це означає, що MSF не стає на бік жодної зі сторін конфлікту, не залежить від політичних, військових та корпоративних планів, надаючи медичну допомогу людям на основі потреб, незалежно від статі, раси, релігії або політичної приналежності.


Фото MSF

Як повідомляв Житомир.info, ще в жовтні 2016 року прес-служба облдержадміністрації розповідала, що у Житомирській області представники місії «Medecins sans frontieres» («Лікарі без кордонів») планують втілювати проект з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня тубдиспансер меморандум "Лікарі без кордонів" туберкульоз  
Матеріали по темі