Місто

Влада міста збирається таки запровадити «Картку житомирянина»

12 February 2018, 09:52

В обласному центрі збираються запровадити багатофункціональну електронну пластикову картку «Картка житомирянина» та затвердити перелік послуг, що можуть бути отримані власниками карток.

Відповідний проект рішення сесії 9 лютого опублікований на сайті міської ради.

«З метою впорядкування механізмів надання пільг та послуг громадянам на території міста Житомира, їх обліку та адресності, розвитку безготівкових форм розрахунків, підвищення соціального захисту малозахищених верств населення, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», статті 19 Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» міська рада», - так пояснює міська влада необхідність запровадження кратки.

У проекті положення прописані можливості та додатки «Картки житомирянина»:

Транспортний додаток – для використання в Автоматизованій системі оплати проїзду (для надання послуг проїзду у міському пасажирському транспорті).

Платіжний (банківський) додаток – для здійснення зарахувань, грошових доплат, допомог, компенсацій, дотацій, пенсій, допомоги і інших грошових виплат, заходів соціальної підтримки, зняття готівки з банківських рахунків, реалізацію безготівкових платежів за товари і послуги, пов’язаних з платіжними додатками та/або функціями, зокрема, із забезпеченням функції контролю адресності витрачання цільових соціальних дотацій, і інших операцій, доступних для виконання (за бажанням утримувача «Картки житомирянина»), надання та обліку банківських послуг.

Крім того передбачається можливість підключення інших додатків:

Соціальний додаток – містить перелік пільг, доплат, допомог, компенсацій відповідно до законодавства України та актів Житомирської міської ради та виконавчого комітету Житомирської міської ради; інформацію про діяльність утримувача картки (трудова діяльність, навчання, тощо), для отримання пільг, знижок та інших заходів соціальної підтримки.

Персоналізований додаток – містить персональні дані утримувача картки (для ідентифікації утримувача картки за прізвищем, ім’ям, по батькові, соціальним номером, тощо).

Комунальний додаток – надає можливість оплати житлово-комунальних послуг, та ведення обліку пільг та субсидій, тощо.

Медичний додаток – для надання і отримання медичних послуг, обслуговування у медичних закладах та установах м. Житомира та їх обліку, занесення та зберігання на картці антропометричних та амбулаторних даних (наприклад, група крові, медичні препарати, що викликають алергічні реакції, тощо за бажанням утримувача), іншої інформації, наприклад, медичного страхування, програм лояльності тощо (за бажанням утримувача «Картки житомирянина») тощо.

Торговий додаток – надання та облік знижок в підприємствах, закладах, організаціях та установах, тощо.

Освітній додаток – формування електронного середовища взаємодії батьків, інфраструктури міста, навчальних закладів для забезпечення інтересів учнів у навчальних закладах міста Житомира.

У додатку 2 до проекту рішення є перелік послуг, що можуть бути отримані утримувачами «Картки житомирянина» визначених категорій, але там лише одна послуга – безоплатний проїзд у міському пасажирському транспорті для осіб 25 категорій:

особи з інвалідністю внаслідок війни та особи прирівняні до них;

учасники бойових дій та особи, прирівняні до них (в т.ч. АТО);

особа, яка супроводжує людину з інвалідністю внаслідок війни I групи;

особи з інвалідністю I групи;

особи з інвалідністю II групи;

діти з інвалідністю

особа, яка супроводжує людину з інвалідністю I групи або дитину з інвалідністю;

особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесені до категорії 1;

учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до категорії 2;

діти з інвалідністю, яким встановлено інвалідність пов’язану з Чорнобильською катастрофою;

пенсіонери за віком;

військовослужбовці з інвалідністю внаслідок бойових дій, учасники бойових дій та прирівняні до них особи;

батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби;

вдови (вдівці) загиблого або померлого військовослужбовця, а також дружини (чоловіки) військовослужбовця, який пропав без вісти під час проходження військової служби, у разі якщо вона (він) не взяла (не взяв) інший шлюб, та її (його) неповнолітні діти або повнолітні діти з інвалідністю з дитинства, батьки військовослужбовця, які перебували на його утриманні;

ветерани військової служби;

ветерани органів внутрішніх справ;

ветерани Національної поліції;

ветерани податкової міліції;

ветерани державної пожежної охорони;

ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України;

ветерани служби цивільного захисту;

ветерани Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України;

діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, що виховуються або навчаються у навчально-виховних та навчальних закладах;

діти з багатодітних сімей;

реабілітовані громадяни, які стали особами інвалідністю внаслідок репресій або є пенсіонерами.

Зазначається, що порядок фінансового забезпечення впровадження і функціонування «Картки житомирянина» та надання послуг затверджується виконавчим комітетом Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому в листопаді минулого року заступник мера Дмитро Ткачук говорив, що планується у 2018 році видавати пільговикам спеціальні картки для безкоштовного проїзду в громадському транспорті. Також про запровадження «картки житомирянина» у лютому 2017 року в інтерв’ю розповідав мер Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада картка житомирянина транспорт  
Матеріали по темі