Влада

З нового року пільговики можуть отримати для проїзду «картку житомирянина», - Ткачук

24 November 2017, 15:40

Влада Житомира планує у 2018 році видавати пільговикам спеціальні картки для безкоштовного проїзду в громадському транспорті.

Про це під час позачергового засідання міськвиконкому 24 листопада повідомив заступник мера Дмитро Ткачук.

«З нового року ми готові спільно з «Ощадбанком» запустити процес видачі карток всім пільговим категоріям громадян, двохчипові картки для понад 50 тисяч осіб. На одному чипі – банківський продукт, інший чип обслуговуватиме систему автоматизованої оплати проїзду, а також передбачає можливість додатково запускати різного роду соціальні програми, здійснювати виплати на ці карти. Це вже з транспортного рішення поступово переростає в «карту житомирянина» з набором сервісів для соціального захисту житомирян», - пояснив Дмитро Ткачук.

Він наголосив, що сьогодні в «Ощадбанку» є 20 відділень по місту, але цього не вистачить для видачі карток великій кількості пільговиків.

«Ми розуміємо, що потік людей буде доволі великий, банки не готові справитись, тому зараз узгоджуємо адреси, де будуть працювати додаткові клієнтські вікна. Це, в першу чергу, Богунська і Корольовська райради, також розглядаємо перелік комунальних приміщень, наприклад – ЖЕКів. При умові повного покриття транспорту засобами зчитування, тролейбуси і маршрутки матимуть можливість зчитати таку картку і гарантувати цій людині те право пільгового проїзду, яке їй гарантоване законом», - наголосив заступник мера.

Дмитро Ткачук (ліворуч) під час засідання міськвиконкому 24.11.2017 р.

Нагадаємо, в інтерв’ю Житомир.info в лютому цього року мер Сергій Сухомлин говорив про перемовини з «Ощадбанком» щодо виготовленні двохчипових карток для пільговиків, на які щомісяця буде зараховуватися певна кількість поїздок (мова йшла про 40), а не використані в кінці місяця будуть списуватися.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 листопада проголосували за підвищення з 1 грудня вартості проїзду у маршрутках до 5 грн. До цього часу в усіх міських маршрутках мають буди встановлені мобільні валідатори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі