Події

​​Житомирські правоохоронці викрили групу осіб, яка виготовляла фальсифіковані «горілку» та «коньяк»

17 February 2018, 10:44

16 лютого майже 10 тисяч літрів спирту та сурогатної продукції, а також 4 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень вилучили житомирські правоохоронці під час обшуків на підпільному виробництві, де розливали «горілку» та «коньяк».

Про це повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України 16 лютого.

«Працівники управління захисту економіки в Житомирській області Національної поліції, слідчі обласної поліції та прокуратури області викрили групу осіб, яка організувала підпільне виробництво алкогольної продукції. Правоохоронці встановили місця виготовлення, зберігання та збут фальсифікату. Сьогодні, 16 лютого, оперативники УЗЕ, слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури провели санкціоновані обшуки. Правоохоронці вилучили майже 10 тисяч літрів спирту та сурогатної продукції, а також 4 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

У підпільному виробництві розливали «горілку» та «коньяк». Для отримання «горілки» змішували воду з криниці та спирт, а для виробництва «коньяку» – додавали барвник та смакові добавки. Готову продукцію реалізовували під логотипами українських виробників алкоголю із використанням підроблених марок акцизного податку.

У прес-службі прокуратури Житомирської області уточнюють, що окрім 7 складських приміщень, де виготовляли коньяк та горілку під видом відомих марок, також викрили майже 20 місць збуту фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції на території Житомирської області.

«Протягом 15 - 16 лютого 2018 року прокуратурою спільно з Управлінням захисту економіки, на підставі ухвал суду проведено 11 санкціонованих обшуків у місцях виготовлення та зберігання продукції, під час яких виявлено та вилучено 2,4 т спирту, 3,6 т готової лікеро-горілчаної продукції (635 літрів коньяку та 3 т горілки), 5 літрів ароматизатору «Коньяк». Також під час обшуків виявлено грошові кошти на суму 4 000 доларів США та 60 000 грн, різного виду пакувальний матеріал та безпосередньо транспортний засіб, який використовували для доставки фальсифікату споживачам. Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучену продукцію», – зазначають у прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Новоград-Волинський відділ Нацполіції. Процесуальне керівництво здійснює місцева прокуратура.

За організацію підпільного виробництва фальсифікованої алкогольної продукції зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

Нагадаємо, 13 лютого Корольовський районний суд міста Житомира визнав винними і присудив штраф учасникам злочинної групи, яка незаконно виготовила 15 тонн алкоголю на продаж.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2018 року, прокуратура Житомирської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно організованої групи у складі трьох осіб, яка незаконно виготовила майже 15 тонн алкоголю для продажу .

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліція фальсифікат алкоголь 
Матеріали по темі