Культура

​Влада хоче затвердити розмір фінансування для 12 культурних проектів, які реалізують у Житомирі за кошти бюджету

22 February 2018, 11:07

У 2018 році на реалізацію в Житомирі 12 соціально-культурних проектів, які перемогли у конкурсі, збираються виділити кошти – від 15 до 150 тисяч гривень.

Затвердити розмір фінансової допомоги з бюджету Житомира збираються на черговому засіданні виконкому. Проект відповідного рішення з’явився на сайті міськради 21 лютого 2018 року.

Зокрема, виконком планує затвердити перелік соціально-культурних проектів (заходів) інститутів громадянського суспільства та розміру їх фінансової підтримки за рахунок коштів міського бюджету м. Житомира з галузі «Культура».

На фінансування 12 проектів передбачається 1 млн 300 тисяч гривень. Найменше коштів потребує проект «Культурний простір «Житомир – місто здоров’я і краси» - 15 тис. грн. Найдорожче місту вартуватиме організація IV Міжнародного молодіжного фестивалю мистецтв «Пісенний спас» - 300 тис. грн:


Також виконком збирається підтримати включення громадських організацій до мережі розпорядників і одержувачів коштів місцевого бюджету на 2018 рік та доручити управлінню культури укласти з ними угоди про надання коштів з міського бюджету та складання звітності про їх використання.

Нагадаємо, переможцями конкурсу у 2017 році стали Ірина Маренкова з фотопроектом «Обличчя Житомира» та фестивалем файних людей «Диводії», Інна Величко з проектом «Археолог – Олег Ольжич», Аліна Івченко з проектом «Відродження Поліського ткацтва», Олег Земнухов з проектом «Фольклорно-етнографічні свята та фестивалі», Ірина Білоус – з фестивалем толерантності, Тамара Мерцедіна зі школою гідів у Житомирі, Влад Малиновський з концерт голландського композитора, володаря премії Канського кінофестивалю Йозефа ван Віссема та Ілля Грицанюк з проектами «Пам’ятаємо історію – маємо майбутнє!», «Видання альбому Світлани Ніконорової», «Фестиваль сучасного етнічного мистецтва «ВулБа ІХ».

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році за кошти бюджету в Житомирі реалізуються 12 масових заходів, які стали переможцями щорічного конкурсу соціально-культурних проектів. З 1 березня 2018 року грантовий конкурс розпочинається для ГО всієї Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль конкурс проект культура  
Матеріали по темі