Політика

​Депутат-свободівець пропонує владі Житомира відреагувати на рішення Сейму Польщі щодо «бандерівців»

1 March 2018, 12:19

Депутат від фракції ВО «Свобода» Олег Черняхович закликав владу міста відреагувати на рішення Сейму Польщі щодо криміналізації «бандерівської ідеології».

Про це свободівець повідомив під час виступів депутатів на сесії Житомирської міської ради 1 березня.

«Я написав депутатське звернення до міського голови з трьома пропозиціями - власними та своєї політичної сили: винести на виконком скасування дозволу консульству Польщі у Вінниці на встановлення пам’ятнику Яну Ігнацію Падеревському в будь-якому місці Житомира; не розглядати всі заявки від польських організацій і товариств на вшанування постатей, які не є жителями Житомира; не надавати жодних преференцій організаціям, яків Житомирі, як-то пільгова оренда приміщень чи проведення заходів. Поки ці організації не заявлять свою чітку позицію щодо антиукраїнських проявів Уряду Польщі. Поки живе польський шовінізм, у нас будуть складні стосунки з Польщею. Ми, українські націоналісти, не хочемо чужого, але й свого не віддамо», - сказав Олег Черняхович.

Свої думки щодо озвучених пропозицій висловив і мер Сергій Сухомлин.

«Коли ми перейменовували вулиці, то було багато звернень від польських товариств, і ми їх намагалися по максимуму врахувати. Але коли Польський сейм приймав цей законопроект, то я не бачив жодного звернення від цих організацій, щоб це звернення не було прийняте. Пропозиції ваші має розглянути виконком», - сказав Сергій Сухомлин.

Не розпалювати ворожнечу в сесійній залі закликала голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк.

«Я закликаю з цієї трибуни не розпалювати міжнаціональні конфлікти, не використовувати цю трибуну для міжконфесійних та міжнаціональних конфліктів», - сказала Любов Цимбалюк.

Нагадаємо, 15 жовтня 2013 року на сайті Житомирської міськради був опублікований проект рішення про встановлення пам’ятника польському музиканту Ігнацію Яну Падеревському, і наступного дня затверджений на засіданні виконавчого комітету.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2015 року прихожани житомирського костьолу зверталися до міської ради з проханням припинити будівельні роботи біля костьолу на розі вулиць Театральної та Київської.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міська рада Падеревський  
Матеріали по темі