Влада

Миністр підвищить зарплати міліціонерам та зміцнить полки особливого призначення

19 March 2007, 08:02

Уряд додатково виділить з держбюджету 270 млн грн на збільшення зарплати співробітників міліції. Про це заявив міністр внутрішніх справ Василь Цушко, виступаючи на прес-конференції за підсумками 100 днів роботи на посаді, -  передає "РБК-Україна (http://www.rbc.ua)

Зарплата молодшого командного складу і військовослужбовців-контрактников внутрішніх військ МВС збільшиться з 600-700 до 1 тис. грн в місяць.

Ті, хто отримував 1 тис. грн, отримуватимуть 1,2 тис. грн в місяць. Доплати здійснять офіцерам, що одержують до 2 тис. грн. "Підвищити зарплату тим, хто зараз отримує 2-2,4 тис. грн, на жаль, зараз немає можливості", - сказав міністр.

Разом з тим, як вважають в МВС, зарплата співробітників міліції в Україні в середньому повинна сягати 500 дол. Таку думку журналістам висловив перший заступник міністра внутрішніх справ України Михайло Корнієнко під час урочистих заходів з нагоди Дня міліції, 20 грудня 2006 р.

При цьому М.Корнієнко відзначив, матеріально-технічне забезпечення органів внутрішніх справ в Україні залишається вкрай низьким.

Варто відзначити, що недавно В.Цушко купив додаткову спецтехніку для полків спеціального призначення "Беркут" на суму понад 25 млн. грн. (Беркут" - спецпідрозділ МВС для боротьби із злочинністю, забезпечення правопорядку при проведенні масових заходів і спеціальних заходів щодо затримання озброєних злочинців, звільнення заручників).

Згідно з документом, на зміцнення матеріально-технічного забезпечення "Беркута" виділено більше 25 млн грн, з яких більше 21 млн грн, - на зміцнення полків особливого призначення в чотирьох областях: Київської, Житомирської, Чернігівської і Черкаської.

Як повідомляв Житомир.info, губернатор Житомирської області Павленко обіцяв Житомирським правоохоронцям на зміцнення матеріально-технічної бази 1 мільйон гривень, який відшукають у місцевому бюджеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі