Влада

У Житомирській ОДА рекомендуватимуть школам, ПТУ та ВНЗ у великих містах призупинити навчання

2 March 2018, 14:23

Рекомендувати призупинити навчальний процес у школах, профтехучилищах та вищих навчальних закладах у великих містах Житомирської області.

Таке рішення ухвалили на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС в облдержадміністрації 2 березня. За словами голови ОДА, навчання у закладах освіти зупиняється до 7 березня. Наразі ситуація під контролем, однак, влада вирішила вжити заходів, щоб пониження тиску в газопроводі не захопила регіон зненацька.


«На сьогодні область працює в штатному режимі. Іншого режиму поки немає. Опалюються садочки, опалюються оселі. Ситуація контрольована - це однозначно. Але всі мають зрозуміти, таку річ, що дійсно є загроза того, що може бути пониження тиску в газопроводі і ми маємо реагувати. Тому ми і рекомендуємо, в першу чергу, це бюджетним установам, навчальним закладам ті рекомендації, які ви чули. Тобто, ми рекомендуємо призупинити процес у навчальних закладах. Це і ПТУ, і вищі навчальні заклади, які споживають на сьогодні природний газ. Ми це робимо із тою метою, щоб населення пониження температури і тиску в газопроводі не відчуло. Зрозуміло, що це в першу чергу стосується великих населених пунктів, таких як Житомир, Бердичів, Коростень, Малин, Новоград-Волинський, Новогуйвинськ, бо в них школа на природному газі, і Озерне. У інших населених пунктах це пониження тиску в газопроводі мінімально вплине на навчально-виховний процес», - запевняє голова ОДА Ігор Гундич.

Наразі, за словами чиновників, варто чекати потепління. Його синоптики прогнозують вже за кілька днів. Якщо ж температура повітря не прогріється, то в адміністрації обіцяють зібратись ще раз і підготувати план реагування на таку ситуацію.

«Зрозуміло, що після п’ятого березня температура нас радує. Тобто, вона буде плюсовою. Якщо не буде того, що прогнозують синоптики, то зрозуміло, що ми будемо повторно збиратись і будемо наші рекомендації змінювати. Але на сьогодні, крім повідомлень «Нафтогазу» про те, що російська сторона зі свого боку зменшила тиск, інших не було. На 12 годину, я це можу чітко сказати, ми понижень поки не відчуваємо. Але це не означає, що через годину чи через дві ситуація не зміниться. Для того зібрана комісія. І відповідні рекомендації ми даємо. Це такі рекомендації, на яких ми наполягаємо. Я вважаю, що нічого поганого немає, якщо ми з третього по сьоме березня призупинимо навчальний процес», - сказав Ігор Гундич.

Як повідомляв Житомир.info, через російський «Газпром» житомирян просять обмежити споживання природного газу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гундич ОДА навчання комісія газ Газпром  
Матеріали по темі