Влада

У Житомирській області до 7 березня призупиняють навчання школярів у п’яти містах та двох селищах

2 March 2018, 12:57

В Житомирській області призупиняють навчання у майже половині загальноосвітніх навчальних закладах, щоб школярі не сиділи у холодних класах через можливе зниження тиску газу.

Таке рішення ухвалили 2 березня на засіданні обласної комісії з ТЕБ та НС.

«У зв’язку з можливим зниженням тиску газу у транзитному газопроводі, з метою недопущення проведення навчального процесу в неналежних температурних умовах у закладах освіти, які для опалення використовують природний газ, буде призупинено навчальний процес у період з 03 по 07 березня включно», - зазначається в рішення комісії.

Уточнюється, що навчання буде призупинено у навчальних закладах, які використовують для опалення газ, у містах Житомир, Бердичів, Коростень, Малин, Новоград-Волинський, смт Новогуйвинське та Озерне.

«Решта – понад 50% загальноосвітніх навчальних закладів у селах, селищах, райцентрах, де більшість котелень використовують альтернативні джерела енергії, працюватимуть у звичному режимі», - зазначили на засіданні комісії.

Наголошується, що в будинках з централізованим опаленням температура не знижуватиметься.

Подробиці дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 2 березня відповідна комісія Житомирської міської ради призупинила навчання в школах міста до 7 березня включно.

Як повідомляв Житомир.info, «Нафтогаз України» повідомив, що 1 березня російський «Газпром» знизив тиск у газопроводах та закликав «протриматися лише 3-4 дні, поки не минуть холоди».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА. газ школа канікули Газпром  
Матеріали по темі