Влада

Обласна влада подарувала житомирській філармонії сертифікат на 2,5 млн грн для придбання автобусу

4 March 2018, 09:28

Комунальний заклад обласної ради – Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера відсвяткувала 2 березня свій 80-річний ювілей святковим концертом «Велич мистецтва у музиці».

Про це повідомляє прес-служба облради.

«Переконаний, що попереду ще багато досягнень та звершень. Тому прийміть найщиріші вітання та побажання від мене особисто та від усього депутатського корпусу Вашому колективу натхнення, нових звершень та творчих успіхів»,- привітав колектив закладу Володимир Ширма та вручив Грамоти обласної ради.

Окрім відзначення Грамотами обласної ради та облдержадміністрації працівників філармонії, Володимир Ширма та Ярослав Лагута вручили директору Петру Даценку подарунковий сертифікат на суму 2 млн. 500 тис. грн. на придбання автобуса.

Довідково: Житомирська обласна філармонія ім. С. Ріхтера — державний концертний заклад, який функціонує з 1938 року. Заклад має хорошу репетиційну базу, концертний зал на 420 місць, малу залу на 70 місць, потужний творчий потенціал. Це один із найстаріший театрів на території України. Керівник філармонії – заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства, генеральний-директор – Петро Даценко. При філармоніїпрацюють: Академічна хорова капела «Орея» , Академічний поліський ансамбль пісні і танцю «Льонок» ім. Івана Сльоти, вокально-інструментальний ансамбль «Древляни», тріо бандуристок «Росава», тріо народних інструментів «Болеро», фортепіанне тріо «Амабіле», солісти-вокалісти та солісти-інструменталісти та ін. З 2012 року Житомирській обласній філармонії було присвоєне ім’я всесвітньо відомого піаніста нашого земляка Святослава Ріхтера.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні минулого року в приміщенні Житомирської обласної філармонії до 80-річчя від дня народження Івана Сльоти відкрили музей історії ансамблю «Льонок».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада філармонія автобус  
Матеріали по темі