Влада

Електронний сервіс «Відкрите місто» допоможе житомирянам оперативно повідомляти про проблеми та слідкувати за їх вирішенням

4 April 2018, 14:11

Щоб розвантажити міський інформаційний центр, у Житомирі хочуть запровадити електронний сервіс «Відкрите місто». Про можливості проекту на черговому виконкомі 4 квітня розповідає директор комунальної установи «Агенція розвитку міста».

За словами Бориса Пахолюка, проект зменшить дистанцію між владою та жителями міста. Адже житомиряни зможуть оперативно повідомляти про виявлені проблеми у місті, ба більше, підкріплювати своє повідомлення фото та відео. У результаті повідомлення автоматично надійде до відповідних служб, щоб якомога швидше усунути ту чи іншу проблему. Зрештою, як виглядатиме робота системи у дії, директор «Агенції розвитку міста» пояснює на конкретному прикладі.


«Наприклад, ви виходите з власного будинку, помічаєте відсутність люку, стихійне сміттєзвалище, будь-яку проблему, яка є у місті. Ви не обов’язково маєте дзвонити оператору, оператор може бути зайнятий, у вас може не бути грошей на рахунку, але зазвичай у вас є доступ до інтернету. Ви можете зі свого смартфону зробити фотографію, зняти відео, яке підтверджує наявність проблеми, підвантажити це у систему. Далі, пишете свій коментар. Якщо ви заходите з телефону, то ви включаєте геолокацію і автоматично ця фотографія прив’язується до адреси, і оперативні служби отримають цю інформацію, з чим їм потрібно працювати», - розповідає директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

Разом з тим, Борис Пахолюк каже: завдяки «Відкритому місту» можна буде моніторити ефективність роботи міських служб та дізнаватись, на якому етапі вирішення ваша проблема.

«Більше того, через особистий кабінет ви зможете дивитися статус вирішення вашої проблеми. Ви зможете перевіряти наскільки оперативно спрацювали служби, на якому етапі зараз вирішення вашої проблеми, і коли вона буде вирішена, ваше повідомлення змінить забарвлення і ви зможете прослідкувати наскільки ефективно працюють усі служби в місті. Для впровадження цього проекту місту не потрібно витрачати додаткових коштів з міського бюджету - це абсолютно безкоштовний сервіс, який місто може отримати підписавши меморандум про співпрацю з Фондом Східна Європа», - каже Борис Пахолюк.

Окрім цього, зазначає Борис Пахолюк, щоб відкрити доступ до системи потрібна іще підтримка виконкому. Зрештою, більшість членів виконавчого комітету підтримала впровадження проекту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пахолюк виконком Відкрите місто  
Матеріали по темі