Влада

Мер Житомира прокоментував ситуацію з отриманням грошей від шкіл та дитсадків фірмою доньки Ковтуненко

18 April 2018, 15:52

Інформація про виявлені порушення щодо співробітництва з ПП «Тендер-Гра» передана до правоохоронних органів та уповноваженому з питань запобігання та виявлення корупції, на наступну сесію міської ради будуть виносити питання про реорганізацію управління освіти.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав під час брифінгу 18 квітня.

«Зараз йде робота із заступником (мера), з управлінням освіти по підготовці цього проекту рішення. На наступну сесію ми будемо виносити проект про реорганізацію (управління освіти) в департамент... Дійсно, комісія встановила факт, і ми не суд, щоб виносити рішення – є порушення закону чи ні. Комісія чітко вказала, що спостерігається потенціальний конфлікт інтересів, і що на закупівлях через ProZorro, там де були закупівлі м’яса та інше, ціна, яка піднімалася, не була проведена змінами до договору. Всі ці порушення ми визначили і передали в правоохоронні органи та уповноваженому по боротьбі з корупцією, який дає свої рекомендації по потенційному конфлікту інтересів. Платежі всі були на той момент припинені по цій компанії, зараз я маю інформацію, що в приказному порядку школам і дитсадкам заборонили працювати з цією компанією і робота вже з нею не ведеться», - повідомив мер Житомира.


ПП «Тендер-Гра» отримало кошти від дитсадка в день виходу сюжету програми «Гроші» (скріншот з порталу використання публічних коштів)


Сухомлин також висловив сумнів щодо того, що у справі про співпрацю закладів освіти з фірмою доньки заступниці начальника управління освіти Житомирської міської ради Світлани Ковтуненко буде доведений склад злочину.

«Я маю сумніви, що наш суд чи правоохоронні органи доведуть там склад злочину. І питання знаходиться більше у моральній площині, в етичній, більш, ніж в юридичній. Так, можна займатися бізнесом і ніхто не має права обмежувати свободу підприємця, але не в даному випадку, коли родичі мають опосередкований вплив на школи та дитсадки. Кримінальне провадження було відкрите ще на початку минулого року і за цей час наче спочатку робота (приватного підприємства) припинилася, а потім знову пішли проплати. Провадження відкрите більше року тому і ще досі не доведене до суду...», - сказав Сергій Сухомлин.


Мер наголосив, що після фінансової децентралізації дитсадків була збережена частина централізованої бухгалтерії, яка мала надавати консультаційні послуги школам та дитсадкам.

«Це приблизно 30 людей і в кожному дитсадку ще додатково зробили ставку бухгалтера – це ще 40 людей. І ось ці майже 80 людей не можуть надати консультації, а дві людини у приватній компанії роблять це дуже добре», - зауважив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, після початку досудового розслідування «Тендер-Гра» заробила ще понад 800 тисяч гривень, які навчальні заклади заплатили за юридичні консультації та послуги під час проведення закупок у системі ProZorro.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2018 року мер Сергій Сухомлин підписав розпорядження «Про проведення службової перевірки» діяльності закладів освіти Житомира, зокрема, щодо обставин, доцільності та ефективності використання бюджетних коштів під час співпраці управління освіти Житомирської міської ради та підпорядкованих установ з ПП «Тендер-Гра». На брифінгу 7 березня Сухомлин повідомив, що за результатами роботи комісії вже підготовлений проект рішення про реорганізацію управління освіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин освіта Тендер-гра зловщивання Ковтуненко  
Матеріали по темі