Місто

Житомирські вогнеборці успішно ліквідували умовну пожежу в одному з найбільших кінотеатрів міста

19 April 2018, 18:40

У Житомирі перевірили один з найбільших кінотеатрів міста на стан пожежної безпеки. За легендою навчань, на барній стійці кінотеатру виникає пожежа, персонал закладу одразу реагує на ситуацію: менеджер телефонує на «101», а з гучномовців починає лунати тривожне сповіщення.

«У нас виникла умовна пожежа на барі кінотеатру, ми знаходимось на вул. Київській, 77 м. Житомир. Приблизно в кінотеатрі знаходиться 140 людей. Ми проводимо зараз термінову евакуацію наших відвідувачів», - говорить по телефону менеджер кінотеатру Артем Кратюк.


В кінотеатрі нібито перебуває близько півтори сотні глядачів, яких оперативно евакуюють з приміщення. А от місцезнаходження ще 10 чоловік встановити не вдається. По прибуттю на місце надзвичайної ситуації вогнеборці створюють 4 оперативні дільниці, завдання яких: віднайти зниклих у густому димі відвідувачів, загасити пожежу, видалити дим та не допустити загоряння покрівлі та сусідніх приміщень.

Зрештою, рятувальна операція проходить успішно. Пожежники віднаходять зниклих постраждалих, виводять їх на свіже повітря, передають до рук медиків та ліквідують загоряння в кінотеатрі.

Чи пройшов заклад перевірку та чи правильно спрацював особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів, запитуємо у заступника начальника управління ДСНС України в Житомирській області Олега Держанівського.

«У разі виникнення пожежі дуже важливо своєчасно і правильно організувати процеси евакуації первинного пожежогасіння. Для нас було дуже важливо подивитися чи вміє працювати у таких ситуаціях адміністрація об’єкту, якісно проводять з ними попередні тренування протипожежні т.і., спрацювання усіх систем технічних, які є на об’єкті, вони також у справному стані. Ми у цьому сьогодні впевнились. Також, ми додатково потренувались на цьому об’єкті щодо своїх дій у разі виникнення можливої надзвичайної ситуації, пожежі. В цілому я залишився задоволений, хоча звісно були певні недоліки, які ми обговорили одразу після закінчення навчання і ще раз керівники підрозділів отримали завдання проаналізувати все, підвести підсумки та звернути увагу на недоліки, щоб не допустити їх у подальшому», - підсумовує заступник начальника управління ДСНС України в Житомирській області Олег Держанівський.

Тому, що усе спрацювало нині тішиться і директор перевіреного закладу.

«Всі ці системи працюють в не показовому варіанті, тому що кожного дня ми не можемо включити всю автоматику і перевірити її. Вона перевіряється протягом року і фіксується у відповідному журналі, відповідним персоналом. Сьогодні ми черговий раз мали можливість перевірити це у штатному режимі і на щастя усе спрацювало», - генеральний директор ТРЦ «ГЛОБАЛ UA» Микола Бірюченко.

Як повідомляв Житомир.info, протягом 2 тижнів рятувальники перевірили на стан пожежної безпеки 168 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, 29 торговельних підприємств, культурно-видовищні та дозвіллєві заклади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держанівський ДСНС пожежа Бірюченко Глобал  
Матеріали по темі