Влада

​Влада Житомирської області хоче відкоригувати програму і платити за доїльні апарати власникам двох, а не трьох корів

24 April 2018, 13:24

Голова ОДА Ігор Гундич ініціюватиме внесення змін до Програми агропромислового розвитку, завдяки чому компенсацію за доїльний апарат зможуть отримати і ті домогосподарства, які утримують дві і більше корів.

Про це повідомив Ігор Гундич 23 квітня під час візиту до родини Кобилинських у Попільнянському районі, яка отримала відшкодування з обласного бюджету за закуплений апарат для доїння корів, - інформує прес-служба ОДА.

«В області успішно діє програма розвитку агропромислового комплексу. Один із напрямків – відшкодування домогосподарствам, які мають 3 і більше корів, вартості доїльного апарату. Минулого року компенсацію отримали 300 домогосподарства Житомирщини. Те, що саме цей напрям є необхідним для жителів області – це однозначно. Цього року ми ще не розпочали прийом документів, а вже є 200 бажаючих отримати відшкодування за доїльні апарати», – сказав Ігор Гундич.

Він зауважив, що мати доїльний апарат повинні більше жителів області. Саме тому ініціюватиме зміни до програми АПК для того, щоб і ті господарства, які утримують 2 і більше корів, змогли отримати кошти за доїльний апарат.

«Сьогодні багато людей цікавляться тим, чому повертають кошти саме власникам трьох і більше корів. І навіть на «гарячу лінію» надходили такі звернення. Адже цих власників руки так само болять від ручного доїння корів. Тому з такою ініціативою я обов’язково звернусь до депутатів і будемо пропонувати відшкодування тим господарствам, які утримують навіть 2 корови», - сказав Гундич.

За словами господині Людмили Кобилинської, доїльний апарат дуже полегшує працю.

«Коли підключаєш апарат, то є час і для іншої роботи – свиней погодувати, і з сусідами поговорити. А коли це робиш вручну, по часу довше і руки болять. Ми з радістю радимо нашим знайомим скористатися програмою та отримати компенсацію за доїльний апарат», - говорить жінка.

Про таку можливість – отримати компенсацію за куплений доїльний апарат – пані Людмила дізналась від знайомих на ринку. Зібравши всі необхідні документи, родина подала заявку, і вже протягом 2 місяців отримали на рахунок 6, 4 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, на відшкодування вартості установок індивідуального доїння за 2016 рік передбачалося 200 тисяч гривень з обласного бюджету. У вересні 2017-го Житомирська ОДА прийняла 147 заявок на компенсацію доїльних апаратів, більше половини – з Любарського району.

Житомир.info

Фото прес-служби ОДА:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: доїльний апарат корова Гундич  
Матеріали по темі