Політика

На мітингу 1 травня у Житомирі сутичок не було, але пенсіонери кричали «Ганьба!» націоналістам

1 May 2018, 12:40

Вранці 1 травня на майдані Соборному поблизу фонтану почали збиратись житомирські пенсіонери та прихильники Комуністичної партії, щоб взяти участь в першотравневому мітингу.

Перед мітингом житомирські націоналісти кілька разів намагались пояснити, що піднімати червоні прапори в центрі міста, на їх думку, недоцільно. Однак, жодні вмовляння не подіяли і пенсіонери розпочали мітинг.


Після кількох хвилин промов, у яких виступаючі висловлювали своє обурення та недовіру нинішнім посадовцям Кабінету міністрів, парламенту та президенту України, раптово пропав звук: провід звукової апаратури виявися пошкодженим.

Втім, це не завадило пенсіонерам та прихильникам забороненої в Україні Комуністичної партії продовжити своє зібрання.

Під час промов згадували Леніна, Радянський союз, говорили про занадто високі тарифи, освітню та медичну реформи. Комсомолка Інна Ткаченко, яка представилася секретарем обласного комітету ленінського комуністичного союзу молоді України, у своєму виступі назвала війну на сході України «громадянською», а небайдужих патріотично налаштованих громадян, які намагались перекричати виступи прихильників КПУ на мітингу 1 травня, – «фашистськими недобитками».

Нагадаємо, фотографії з відзначення 1 травня у Житомирі останні 10 років можна переглянути у ретроспективі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 1 травня КПУ мітинг акція  
Матеріали по темі