Влада

З 11 проектів бюджету участі Житомира, які стали переможцями в 2016 році, два досі не реалізовані

8 May 2018, 10:45

У Житомирі втрете стартував конкурс на визначення кращих проектів, які будуть реалізовані за кошти бюджету участі.

Про зміни, які відбулися цього року, та стан реалізації минулорічних проектів на брифінгу 8 травня розповідали секретар міської ради Наталія Чиж та голова Координаційної ради бюджету участі Андрій Шелестюк.

«Виникли зміни деякі в процесі реалізації бюджету участі – у нас є великі і маленькі проекти: маленькі, вулично-квартального масштабу – це до 500 тис. грн включно, великі, загальноміські – це від 501 тис. грн до 1,5 млн грн. Одна людина може подати один маленький і один великий проект, у минулих роках обмежень по кількості проектів. І мешканець може проголосувати за два малих і два великих проекти. Також ми зробили обмеження, що проекти не можуть подавати керівники комунальних підприємств відносно підприємства, яким вони управляють, депутати, працівники міської ради. А проекти можуть подавати будь-які мешканці міста Житомира і не тільки. Ми вже робили зустріч з головами ОСББ, щоб люди зробили увагу на ті території, вулиці, двори, де вони мешкають – що можна змінити, що поліпшити. Сподіваємося, що цього року буде ще більше проектів, ніж минулого року, коли було подано 99 проектів», - повідомив Андрій Шелестюк.

Секретар міської ради Наталія Чиж розповіла про плани по реалізації проектів, які стали переможцями бюджету участі в 2017 році, та ситуації з реалізацією проектів 2016 року.

«У нас уже майже на всі проекти є вже готова проектна документація. Ми рахуємо, що вже за два тижні почнеться реалізація багатьох проектів, ми вже визначили терміни виконання цих проектів: є ті, які будуть виконані і серпні, у вересні, але однозначно до кінця цього року, це є на контролі. Ми завершили всі проекти минулих років, єдиний проект, який не реалізований – це Замкова гора, але там є археологічні розкопки... Проект по будівництву велодоріжок вздовж Кам’янки майже закінчений, там була проблема з фінансуванням. Він закінчений майже на 90%, але там є складність: там схили і люди ці тонни бетону, цементу переносили на своїх руках, техніка туди не під’їжджала, що ускладнило, затягнуло реалізацію цього проекту, але нам сказали, що до другої половини червня він буде закінчений, реалізований», - сказала Наталія Чиж.

Андрій Шелестюк також розповів про інформаційно-промоційну кампанію цьогорічного бюджету участі.

«Ми будемо ставити локації, невеличкі намети на всіх загальноміських заходах, на вулиці Михайлівській, на інших локаціях. Там буде консультант, який зможе вам надати допомогу, якщо у вас є ідея і ви не дуже розумієте, яким чином це довести до проекту. У нас будуть відбуватися воркшопи по написанню проектів «Майстерня громадської участі», мінімум три таких заходи буде, це буде приблизно кінець травня і два заходи будуть на протязі червня. Компанія по прийому проектів у нас триває до 30 червня. На інформаційну кампанію загалом виділено 160 тисяч гривень на весь рік», - розповів голова координаційної ради.

Наталія Чиж уточнила, що зараз розраховують витратити на інформаційну кампанію близько 60 тис. грн.

Нагадаємо, 7 травня у Житомирі розпочали прийом проектів бюджету участі міста, які мають бути реалізовані протягом бюджетного року.

Як повідомляв Житомир.info, вперше проекти бюджету участі відбирали в Житомирі у 2016 році: з 56 поданих пропозицій обрали 11 переможців. Минулого року переможцями стали 13 проектів, автор чотирьох з яких – колишній депутат міської ради від Партії регіонів Валерій Онопрієнко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі Чиж Шелестюк  
Матеріали по темі