Економіка

Після ревізій житомирських аудиторів у держустановах правоохоронці розпочали 9 розслідувань

8 May 2018, 11:04

Аудитори Житомирщини протягом січня - квітня 2018 року забезпечили відшкодування втрат на суму понад 10 млн грн.

Про це інформує прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області протягом чотирьох місяців 2018 року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 10,1 млн грн. За результатами заходів, які вжили аудитори, керівники місцевих органів влади, підприємств, установ, організацій прийняли 26 управлінських рішень. За підсумками державних фінансових аудитів прийнято до виконання 44 пропозиції», - інформують аудитори.

Правоохоронні органи за матеріалами ревізій і перевірок розпочали дев’ять досудових розслідувань та вручили десять письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

«За недотримання законодавства 41 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності, 8 – до дисциплінарної та матеріальної. Трьох осіб звільнено з посад. Установам і організаціям, де виявлено порушення, у 11 випадках зупинено операції з бюджетними коштами. Крім того, житомирські аудитори ініціювали три позови щодо усунення виявлених порушень перед органом прокуратури. Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 0,5 млн грн», - зазначили у прес-службі Держаудитслужби.

Як повідомляв Житомир.info, державні аудитори Житомирської області забезпечили відшкодування втрат на суму 6,4 млн грн протягом січня-лютого 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитори ревізія правоохоронці  
Матеріали по темі