Події

​У Бердичеві родичі Юлії Козак вимагали покарати усіх причетних до її вбивства та перекривали дороги

14 May 2018, 16:46

Родичі вбитої в січні Юлії Козак разом із громадськими активістами від ранку 14 травня пікетували Бердичівську місцеву прокуратуру. Люди нарікають, що слідство з боку правоохоронних органів, зокрема й прокуратури, ведеться неналежним чином, та вимагають, щоб усі причетні до вбивства 29-річної дівчини були покарані.

«Хочемо добитися справедливості у цьому жахливому вбивстві. Коли вбили молоду дівчину при її дитині, і у квартирі знаходилось троє людей, а затриманий тільки один», - говорить Ольга Струтовська.


«Затягується слідство, правду не говорять. Перша експертиза була куплена - це сказала людина, яка готова на суді свідчити. Але вони побоялися і зробили вже правильно, що вона задушена руками. Деякі люди кажуть, що гроші дані в прокуратуру. Винні мають відповідати», - наголошує матір вбитої Ірина Білецька.

«Убили дитину і нема справедливості, нема кого знайти винного», - додає Надія Дубовик.

Зі своїми запитаннями мітингарі йдуть на зустріч з керівником місцевої прокуратури. Люди підозрюють, що до вбивства причетний не лише чоловік вбитої Юлії Козак, а і його друг та сестра, проте їх ніхто не затримав.

«Чого ходить зараз на базарі Свєта, чого вони торгують? Вони були троє у хаті. Вбивали, значить, троє або вона була співучасник, або безпосередній учасник. У неї були збиті руки, де експертизи? Чому нічого не робиться?» - запитує активістка.

«Експертизи, які призначені, зараз перебувають на виконанні. Коли до нас прийде результат, тоді ми будемо приймати рішення у цьому провадженні. Проводили ексгумацію, на якій наполягла потерпіла. За результатами ексгумації призначено іще одну експертизу», - відповідає керівник Бердичівської місцевої прокуратури Вадим Кожухар.

«Ходять чутки, що ви взяли 10 тисяч доларів, і через це затягується слідство. Скажіть, що мені робити? Я прийшла тоді й питаю, що у неї на руці за дірка. Нам сторонні люди сказали, що це ін’єкція і це наркота. Вона вже була мертва, а вони хотіли зробити з неї наркоманку», - говорить матір вбитої Ірина Білецька.

«Є таємниця досудового розслідування. У шостому місяці ми плануємо завершити досудове розслідування і прийняти рішення по провадженню», - роз’яснює керівник Бердичівської місцевої прокуратури Вадим Кожухар.

Мітингарі лишилися не задоволені відповідями керівника місцевої прокуратури й пішли перекривати дорогу навпроти бердичівської прокуратури, а згодом і дорогу на Вінницю. Таким чином, кажуть люди, не дадуть спустити справу на гальмах та намагатимуться привернути до неї увагу якомога більшої кількості громадських активістів.

Як повідомляв Житомир.info, зранку, 14 травня, кілька десятків людей зібралися у Бердичеві біля прокуратури і перекрили дорогу через справу вбитої Юлії Козак. 29-річна бердичівлянка Юлія Козак загинула 18 січня. Її чоловіка Святослава Козака затримали за підозрою у вбивстві дружини. Без мами залишився 7-річний хлопчик.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивця вбивство Юлія Козак перекриття  
Матеріали по темі