Місто

За роки війни змінилася суть поняття «десантник», - курсант житомирського 199-го навчального центру ДШВ

21 May 2018, 16:16

Чітко та злагоджено курсанти 199-го навчального центру ДШВ виконують бойові завдання командування та розбивають умовного противника. 21 травня центр відзначає третю річницю з дня створення. За три роки існування початкову військову підготовку тут пройшли більше 15 000 військовослужбовців. За словами командувача Десантно-штурмових військ Збройних Сил України Михайла Забродського, інструктори центру, які мають унікальний досвід ведення бойових дій на сході України, особливу увагу приділяють фізичній підготовці, навичкам рукопашного бою, орієнтуванню на незнайомій місцевості, діям у складі дрібних підрозділів і діям на територіях, які контролюються противником.

«Першою беззаперечною умовою для проходження служби в навчальному центрі в якості інструктора є, звісно, бойовий досвід і участь в реальних бойових діях. По-друге, відповідним чином проводиться відбір, тому що знати і вміти самому, це ще не означає вміти навчити іншого. І молоді хлопці, а таких більшість, повинні мати якийсь хист до військової педагогіки і до бажання навчати інших. Якщо коротко, то в програмі нове усе. «Дякуючи» обставинам, які склались в нашій країні вже більше як три роки тому, ми по-іншому тепер розглядаємо окремо питання підготовки, як і раніше робимо ставку на індивідуальну підготовку, бо зібрати боєздатний підрозділ будь-якого рівня з вже підготовлених окремих фахівців - завжди легше. Безперечно, в практику підготовки центру активно впроваджуються стандарти підготовки як прийнято в провідних країнах світу», - розповідає командувач ДШВ ЗСУ, Герой України Михайло Забродський.


Привітати військовослужбовців, які проходять службу в центрі зібрались рідні та близькі. Тетяна – дружина офіцера і прийшла разом з донькою поздоровити коханого. Жінка зізнається: дуже часто переживає за чоловіка, але й надзвичайно ним пишається.

«Настрій хороший, настрій позитивний. Я дуже рада, що нас є кому захищати, ми відчуваємо себе захищеними та впевненими, тому все добре», - каже дружина військовослужбовця ДШВ Тетяна Єрмошко.

Показує свої вміння здобуті впродовж трьох місяців у навчальному центрі і курсант Денис Вітманський. Юнак родом із Донеччини. Він згадує день, коли опинився у центрі, і каже – за цей час став зовсім іншою людиною.

«Ми прийшли сюди, зовсім були ще цивільними хлопцями, можна сказати, хлопчиськами. На сьогоднішній день я вже помітно відчуваю різницю по собі. Я став зовсім іншою людиною: більш дисциплінованим і відчуваю себе військовою людиною», - каже Денис Вітманський.

За час конфлікту на сході України українські десантники змінили не тільки назву. На думку молодого чоловіка змінилась сама суть поняття «десантник».

«Як раніше ВДВшники були – пляшки об голову розбити, в фонтанах поплавати. Зараз вже не ВДВ, зараз ДШВ. Воно в принципі, в загальних рисах, одне і теж, але в той же час зовсім різне, зараз в основному йде напрямок на тактику, на підготовку, на якісь дії. Немає вже такого звірства, як раніше – пляшки об голову розбивати», - каже Денис Вітманський.

У навчальному центрі кажуть: готові й надалі працювати, щоб підвищувати рівень підготовки кожного бійця, який проходитиме курс навчання у Житомирі.

Фоторепортаж з відзначення третьої річниці створення 199-го навчального центру Десантно-штурмових військ дивіться тут

Нагадаємо, у 2017 році День відкритих дверей у навчальному центрі пройшов з показовою стріляниною та розбиванням пляшок із вигуками «За ВДВ».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ навчальний центр Забродський десантник  
Матеріали по темі