Місто

Житомиряни біля панчішної фабрики перебігають дорогу, поки депутати вирішують питання з підземним та наземним переходами

23 May 2018, 17:01

Ділянку дороги поблизу житомирської панчішної фабрики називають чи не найбільш аварійно небезпечною в місті. А все тому, що більшість пішоходів переходять тут дорогу не через підземний пішохідний перехід, а біжать навпростець, де немає ані світлофорів, ані пішохідної розмітки. Тим самим наражають на небезпеку і себе, і інших учасників дорожнього руху.

Люди виправдовуються, що переходять так, як зручно. Разом із тим, кажуть: рухатися підземкою теж небезпечно, бо та у край зруйнованому стані.


«Пройти страшно, пройти неможливо. Там плюють, справляють потребу і таке інше», - говорить Іван.

«Переходжу так, бо так мені захотілося», - відповідає Галина.

На щастя, є пішоходи, які все ж дотримуються правил безпеки руху.

«Ми завжди ходимо через перехід, нам дуже зручно. Тому що я іду з дитиною, і ми завжди ідемо і рахуємо сходи», - каже Валентина Вижак.

«Для того, щоб ми не постраждали і водії, краще підземний перехід», - пояснює Олена Петришина.

«На мою думку, тут потрібно встановити світлофори - це в першу чергу. Підземний перехід і варто відремонтувати, але зазвичай усі люди не ходять через підземний пішохідний перехід. Хтось швиденько перебігає на іншу сторону, а так як немає світлофора, у результаті аварія потім. Тому я і за світлофор і за підземний перехід, щоб відремонтували. Тому, що сходи у жахливому стані, візочка спустити не можна, ніяких умов ані зверху, ані знизу», - зауважує Світлана Юревич.

Організовувати безпечний перехід взялися депутати міськради Ірина Ярмоленко та Іван Фурлет.

«Питання підземного переходу стоїть гостро тому, що нахил дороги, ширина дороги робить цю ділянку вкрай аварійно небезпечною. Архітектори створили єдиний у місті підземний перехід свого часу не з метою створити його, а з метою захистити людей. Протягом трьох років відбувається комунікація, пошук проектів, пошук коштів. Мені, зокрема, вдалося заінвестувати у місто завдяки народному депутату Розенблату з держбюджету 1 млн грн, 100 тисяч додано від міської влади. Цього літа вже має відбутися реконструкція у розрізі на 1 млн 100 тис. грн», - розповідає депутат Житомирської міської ради Ірина Ярмоленко.

«Взяв на себе ініціативу за підтримки депутатів розробити проект саме наземних переходів. Зараз у нас розроблений проект на два наземних світлофори на перехресті вулиці проспекту Миру та Богунської і один світлофор навпроти ПТУ та школи. Якраз ці два потоки, де найбільше переходять люди. Проект буде передбачати організацію дорожнього руху: розмітка, будівництво світлофорного об’єкту разом з острівцями безпеки. В перспективі потрібно розуміти, що це окремі вкладення в тротуари, вулиці і т. п. Але це буде в рамках іншого проекту, бо це вже капітальне будівництво або реконструкція тротуарів. Зараз ми очікуємо фінального кошторису цього проекту і будемо розуміти, яка це сума для того, щоб пропонувати депутатам його на затвердження та реалізацію на тому критичному місці, де продовжують гинути люди», - ділиться депутат Житомирської міської ради Іван Фурлет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підземний перехід перехід панчішна фабрика  
Матеріали по темі