Влада

Організація «Лікарі без кордонів» профінансує будівництво мікробіологічної лабораторії в житомирському тубдиспансері

23 May 2018, 17:42

Постійна комісія Житомирської обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів надала дозвіл на будівництво в обласному протитуберкульозному диспансері мікробіологічної лабораторії площею 350 кв.м, яке профінансує незалежна гуманітарна медична організація «Лікарі без кордонів - Бельгія».

Про це повідомляє прес-служба облради в матеріалі про засідання комісії, яке відбулося 23 травня.

«Гуманітарна організація реалізовує на Житомирщині проект з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз. Проектом, який триватиме 4-5 років, передбачено розпочати лікувально-дослідну програму, де будуть задіяні різні категорії пацієнтів. Представники проекту займатимуться діагностуванням, лікуванням і відстеженням курсу реабілітації. Планується охопити лікуванням близько 250 пацієнтів у рік», - йдеться у повідомленні.

На засідання депутати також розглянули низку звернень щодо виділення коштів, зокрема, на придбання та встановлення автономних джерел живлення у чотирьох медичних комунальних закладах обласної ради, а також на придбання у селі Пулинського району житлового будинку на умовах співфінансування для багатодітної родини-переселенців з Донецької області.

Нагадаємо, 6 лютого цього року незалежна гуманітарна медична організація Médecins Sans Frontières (MSF)/«Лікарі без кордонів» підписала з органами охорони здоров'я у Житомирській області договір, спрямований на надання підтримки у лікуванні хіміорезистентного туберкульозу.

Як повідомляв Житомир.info, шістнадцята сесія Житомирської обласної ради сьомого скликання запланована на 31 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада комісія тубдиспансер туберкульоз 
Матеріали по темі