Суспільство

​Річна статистика: у Житомирській області від виробничих травм постраждали 110 працівників, 7 з них загинули

25 May 2018, 10:56

У 2017 році в області сталося 109 випадків виробничого травматизму, з них 1 – груповий.

Про це 24 травня на своєму сайті повідомило головне управління статистики в Житомирській області.

«Кожна третя виробнича травма зафіксована в переробній промисловості, кожна шоста – у сільському, лісовому та рибному господарстві, кожна одинадцята – в охоронні здоров’я та наданні соціальної допомоги. Від травм, які пов’язані з виробництвом, постраждали 110 осіб, з них 7 загинуло. Майже третину в загальній кількості постраждалих складали жінки (31 особа, або 28,2%)», - інформує статистика.

Серед причин виробничого травматизму переважали організаційні, через які постраждало 75 (або 68,2%) осіб, з них кожний четвертий отримав травму внаслідок порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, машин та механізмів.

З основних видів подій, які призвели до нещасних випадків, домінували: падіння потерпілого (постраждало 32,7% осіб), дія предметів та деталей, що рухаються, розлітаються, обертаються (19,1%), падіння, обрушення, обвалення предметів, матеріалів, породи, ґрунту тощо (10,9%).

«Втрати робочого часу, внаслідок виробничого травматизму, в середньому на одного потерпілого склали 60 днів. Значно вище, ніж в середньому по області, вони були у сфері професійної, наукової та технічної діяльності – 160 днів, у будівництві – 119 днів, у державному управлінні й обороні; обов’язковому соціальному страхуванні – 100 днів та в оптовій і роздрібній торгівлі; ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів – 94 дні», - відзначає статистика.

Нагадаємо, у 2017 році управління Держпраці відзначало, що в Житомирській області роботодавці приховують нещасні випадки з працівниками, щоб зекономити на виплатах, а лабораторний центр повідомляв, що на кожному четвертому робочому місці виробничих об’єктів області перевищений вміст пилу та шкідливих речовин.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2018 під час зварювальних робіт смертельно травмувався працівник ливарного цеху ПАТ «Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес», іншого забрали до лікарні. Комісія Держпраці зробила висновок, що до нещасного випадку причетні 6 працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нещасний випадок загибель смерть  
Матеріали по темі