Місто

Більше двох тисяч житомирян взяли участь у «Велодні-2018»

27 May 2018, 15:20

Понад 2 тисячі людей 27 травня виїхали у місто на велосипедах, щоб долучитися до «Велодня», який вже став традиційним для Житомира.

Учасники оздоблювали свої велосипеди стрічками, квітами, прапорами. На заїзді були представлені усі вікові групи велолюбителів: від немовлят до 85-річних дідусів.


Кожен учасник отримував браслет з номером, щоб на фініші мати змогу взяти участь у розіграші подарунків. Таким чином організатори вирішили порахувати людей, які долучилися до «Велодня».

«Це десь сьомий рік, коли місто відзначає Велодень. У таких масових масштабах це, напевно, 4-й рік підряд. Дуже круто, що тенденція велосипедистів зростає, їхня кількість кожного року збільшується. Якщо минулого року це було десь 1800 людей, то, надіюсь, що цього року це буде більше 2 тисяч учасників. Надіюсь, що і водії, і велосипедисти будуть дотримуватися правил, і місто буде мати належну інфраструктуру, щоб взяти велосипед і їхати з ним по місту було безпечно», - розповіла начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

У супроводі поліції та волонтерів колона учасників проїхала містом. Фінішувавши на Михайлівській, велосипедисти традиційно зробили колективне фото і продовжили активно проводити час.

Як повідомляв Житомир.info, учасниками минулорічного «Велодня», який проходив 28 травня, стали кілька тисяч житомирян, у тому числі мер Сергій Сухомлин та віце-прем’єр Геннадій Зубко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велодень велосипед Михайлівська Ковальчук  
Матеріали по темі