Події

Генпрокуратура пояснила, що відбувається в ГУ ДФС у Житомирській області та чиї гроші розклали в кабінеті

6 June 2018, 16:24

Генпрокуратура перевіряє причетність керівників ГУ ДФС у Житомирській області до діяльності «конвертаційного центру».

Про це 6 червня повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

«Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України.Досудовим розслідуванням встановлено групу осіб, які протягом 2016-2018 років за допомогою підконтрольних їм фіктивних та транзитних підприємств надавали компаніям реального сектору економіки послуги з конвертації грошових коштів, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту. Для прикриття незаконної діяльності фігуранти створили більше 100 транзитних та фіктивних суб’єктів господарської діяльності. Таким чином протягом 2016-2018 років було проконвертовано понад 140 млн грн», - йдеться у повідомленні.

У ході слідства встановлено факти, що можуть свідчити про прикриття діяльності «конвертаційного центру» окремими працівниками Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області, які сприяють протиправній діяльності зазначеним суб’єктам господарської діяльності з ознаками фіктивності шляхом їх уникнення від проведення податкових перевірок, надаючи можливість їх тривалому функціонуванню та як наслідок ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах.

«Під час проведення слідчих дій в адміністративних будівлях Головного управління ДФС в Житомирській області співробітниками Генеральної прокуратури України та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ було проведено обшуки кабінетів керівників ГУ ДФС у Житомирській області. Результатом проведених заходів стало вилучення документації, чорнових записів, комп’ютерної техніки, флеш накопичувачів. Окрім цього, в робочому кабінеті одного з керівників ГУ ДФС у Житомирській області вилучені грошові кошти невідомого походження у розмірі 191 тис грн», - інформує Гепрокуратура.

На даний час слідчі дії тривають.

Нагадаємо, вранці 6 червня генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook виклав фото кабінету, вкритого купюрами, з підписом: «Чистимо кабінети керівництва ДФС Житомирської області».


Скріншот з розділу "Керівництво" на сайті ГУ ДФС станом на 6 червня 2018 року


Як повідомляв Житомир.info, в травні 2017 двох високопосадовців ГУ ДФС в Житомирській області викрили на хабарі у 100 тис. грн, а наприкінці листопада 2017 в житомирському ресторані затримали податківця, який взяв 10 тис. грн хабара. Після цього випадку перший заступник начальника головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській області Іван Гілета говорив, що керівництво ДФС України та області не ставить підлеглим завдань зі збору «данини».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура ДФС обшук відмивання коштів  
Матеріали по темі