Влада

Виконавча служба «стимулювала» жителя Коростишева швидко виплатити 91 тис. грн заборгованих аліментів

25 June 2018, 12:01

Понад 91 тисячу гривень боргу з аліментів своїм двом дітям накопичив житель Коростишева: за рішенням суду він повинен сплачувати кошти на утримання дітей у розмірі 1/3 частини доходу щомісячно, однак тривалий час цього не робив.

Про це 25 червня повідомляє прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Сумління у чоловіка прокинулося лише після того, як державні виконавці Коростишівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області обмежили його у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювати. А крім цього, склали протокол про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 1831 КУпАП. Певне, перспектива попрацювати на суспільно корисних роботах на користь власних нащадків не вельми потішила батька. Тож гроші на погашення аліментної заборгованості він одразу знайшов», - йдеться у повідомленні.

Крім того, житель Новоград-Волинського району трьом неповнолітнім дітям заборгував 68,5 тисяч гривень, але чотири вмотивовані постанови про встановлення боржнику тимчасових обмежень у праві керування транспортними засобами, виїзду за кордон, полювання та користування зброєю, винесені державними виконавцями Новоград-Волинського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, а на додачу – ще й постанова про арешт його коштів, спонукали неплатника аліментів зрештою погасити заборгованість у повному обсязі.

Як повідомляв Житомир.info, за 5 місяців 2018 року державні виконавці Житомирської області стягнули на користь дітей майже 55 мільйонів гривень аліментів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти боржник дитина юстиція  
Матеріали по темі