Місто

На житомирських вулицях майже не залишилося пластикових євроурн, УАШ хоче купити бетонні

26 June 2018, 17:18

Зелених пластикових євроурн, закуплених наприкінці 2016 року за 300 тисяч бюджетних гривень, на житомирських вулицях стає все менше. У грудні 2016 року в Житомирі розмістили близько 380 урн, і вже навесні 2017-го деякі з них прогоріли через недопалки.

Улітку 2018 року на місці деяких «антивандальних» смітниць можна побачити тільки залізки, деякі поплавилися.

Чи є у міста додаткові запаси і чи планується докупка урн, запитуємо в заступника начальника управління комунального господарства Житомирської міської ради Віталія Шевчука.

«Запасних нема, всі урни свого часу були розміщені на вулицях Житомира. Сьогодні управління автодоріг планує додатково придбати урни, але про це краще запитати в керівника УАШ Сергія Янушевича», - сказав Віталій Шевчук.

Як розповів Житомир.info Сергій Янушевич, частина урн дійсно належить КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міськради: ті, які розміщуються уздовж вулиць і площ. За смітниці у житомирських скверах відповідає КП «Зеленбуд».

Керівник УАШ каже: тижня через півтора-два підприємство дійсно планує закупити у житомирського виробника пробну партію бетонних урн.

«Мова йде про десятка три звичайних круглих бетонних урн, тому що їх дуже багато не вистачає по місту. На зупинках, уздовж вулиць, біля ринків. Були пропозиції з Києва і Дніпра, але ми хочемо підтримати місцевого виробника, тут ціна в межах 250 гривень за урну без плати за доставку. Закупівля буде без тендеру, там невелика вартість закупівлі, тисяч 60-70 гривень. Зараз готуємо документи, закупимо невелику партію, щоб подивитись, чи не розсиплються вони через різницю температур», - сказав Сергій Янушевич.

З його слів, ніяких стратегічних запасів у підприємства немає.

«Чекали якоїсь місцевої концепції щодо того, які вони мають бути по місту, однак така стратегія є поки є тільки щодо Михайлівської та прилеглих вулиць. Тож на місто закупимо звичайні бетонні смітниці. Зелені пластикові, ті, що погоріли, ми знімаємо зі стовпів, щоб вони не псували вигляд міста. Якщо якість буде нормальна, то можна буде говорити про тендер на закупівлю ще близько півсотні урн. З’являються нові зупинки, нам потрібний оперативний запас», - розповів керівник КП УАШ.

Нагадаємо, у вересні 2016 УАШ оголосило про намір купити «протиударних» пластикових урн для сміття по 800 грн за штуку. Нові зелені смітниці почали з’являтися на житомирських вулицях перед новим 2017 роком.

Фоторепортаж про те, який вигляд мали євроурни через 5 місяців після встановлення, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: урна смітниця УАШ  
Матеріали по темі