Місто

Передноворічний Житомир «позеленів» від нових урн європейського зразка. Фоторепортаж

20 December 2016, 16:14

У Житомирі на стовпах та опорах комунальники встановлюють нові пластикові урни європейського зразка.

Станом на 20 грудня нові смітниці з’явилися на більшості центральних вулиць, причому у небаченій досі кількості. Зокрема, урни прикріпили уздовж Малої Бердичівської, Любарської та інших невеликих вуличок, де раніше їх було обмаль або зовсім не було.

На нових житомирських смітницях нанесений знак «Охайна людина», однак слогану, який городянам пропонували обрати для нових урн, ще немає.

У коментарі Житомир.info заступник начальника управління комунального господарства Житомирської міської ради Віталій Шевчук розповів, що всього буде встановлено 350 урн європейського зразка. У скверах міста їх встановлюють працівники КП «Зеленбуд», уздовж вулиць і тротуарів – працівники КП "Управління автомобільних шляхів" міськради.

«Старі урни будемо забирати, ремонтувати і з весни виставляти на другорядних вулицях Житомира», - розповів Віталій Шевчук.

Нагадаємо, для вулиць Житомира мали закуповувати 375 термостійких протиударних пластикових урн. Навесні 2014 року начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова говорила, що в місті після зими з 812 урн залишилося тільки 500: деякі були розбиті, деякі взагалі зникли. У 2015 році для центральних вулиць Житомира закупили бетонні урни за 220 грн кожна у підприємства депутата міськради Валерія Онопрієнка.

Як повідомляв Житомир.info, про нові урни європейського зразка улітку 2016 року говорив мер Житомира Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі