Місто

Житомиряни до ночі гулятимуть на святі Купала

7 July 2018, 20:05

Свято Івана Купала 7 липня відзначають у житомирському гідропарку. Про особливості цьогорічного святкування розповіла начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко.

«У програмі свята, зокрема, привітання від творчих та співучих бабусь міста Житомира: «Віночки звивайте, на Купала поспішайте»; майстер-клас з плетіння дівочої коси та проведення конкурсу на найдовшу косу; соціальний проект «Заплети вінок на щастя, на долю» за участю людей з обмеженими можливостями; гумористичний міні-фестиваль «Поліська вишенька» (троїсті музики, конкурси, розваги, ліплення вареників) тощо. Івана Купала святкуємо сьогодні, 7-го числа, тому що сьогодні - вихідний, містяни можуть прийти зі своїми дітьми, друзями і відсвяткувати разом з нами. Ми в цьому році розпочинаємо незвично – з центральної алеї, зустрічаємо всіх гостей, дуже багато колективів. Це аматорські колективи, в основному це люди поважного віку, вони сьогодні беруть участь, зустрічають житомирян, дарують їм вінки, розповідають про традиції і вже з гарним настроєм люди йдуть до гідропарку», - розповіла Ніна Рябенко.


«Там, далі, у нас туристична зона, сьогодні буде екскурсія-квест «Знайди квітку папороті», потім у нас дитяча зона, де маленькі житомиряни можуть погратися, майстер-клас з плетіння дівочої коси та проведення конкурсу на найдовшу косу, гумористичний міні-фестиваль «Поліська вишенька» - там зараз ліплять вареники з вишнями, варять їх, і в кого кращі - отримають призи», - додала Рябенко.

Вона зазначила, що ввечері на житомирян чекає виступ українського інді-рок-гурту «Вів'єн Морт».

«Перед їхнім виступом відбудеться традиційний конкурс краси «Купальська царівна», театралізоване дійство велике, цього року у нас гості з Одеси - Одеський козацький театр «Отаман», вони привезли велике театралізоване дійство, зустрічають гостей ростові ляльки, з якими житомиряни мають змогу пофотографуватися, багато фотозон, усіх запрошуємо, буде цікаво. До 22 - 22:30 будемо святкувати Купала різноманітно», - сказала Ніна Рябенко.

Також вона нагадала, що під час проведення свята Івана Купала у Житомирі продовжать рух транспорту до гідропарку.

Про святкування Івана Купала у житомирському гідропарку також дивіться фоторепортаж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Івана Купала гідропарк  
Матеріали по темі