Місто

​У Житомирі пройде дводенний турнір з плавання на відкритій воді «TETERIV OPEN 2018»

9 July 2018, 14:10

У житомирському гідропарку 14 липня стартує третій турнір з плавання на відкритій воді «TETERIV OPEN 2018», який триватиме два дні.

За словами співорганізаторів, цього року на участь у змаганнях зареєструвались близько 200 плавців з різних міст України віком від 10 до 85 років. З-поміж останніх будуть як початківці, так і імениті - титуловані спортсмени.


«Перший день буде присвячений естафетному плаванню - чотири по 500 м серед дітей 10-12 років і пропливання дистанції 5 км серед спортсменів категорії мастерс. В другий день ми плануємо проведення масових запливів, де можуть взяти участь усі бажаючі, на 300 м. Також ми плануємо проведення запливів для нульової категорії: до 24 років - 600 м, спортсмени категорії мастерс - 1500 м і 3 кілометри. Ми розраховуємо на участь не менше ніж 200 чоловік. Львів має бути традиційно, Полтава - клуб «Скажені карасі», Київ і область, одесити планують приїхати. Вже підтвердив участь і Сергій Фесенко - олімпійський чемпіон. Будуть виступати і чемпіони світу, Європи, рекордсмени світу. Далеко не потрібно ходити, наш Костянтин Миколайович Щеглов - заслужений тренер України, а зараз активний член руху мастерс. В естафетному плаванні у категорії «360+», де 4 учасники, в середньому кожному трішки більше ніж 90 років, він у цій компанії наймолодший, йому 85 років», - розповідає голова відокремленого підрозділу Федерації плавання України в Житомирській області Микола Крук.

Організатори турніру наголошують на доступності «TETERIV OPEN 2018» для людей з інвалідністю.

«Федерація плавання України декілька останніх років не робить жодних перешкод для участі спортсменів з обмеженими фізичними можливостями. Головне бажання. Просто до цього учасника буде трішки більше уваги з боку суддівської колегії», - каже Микола Крук.

Пильно слідкуватимуть на турнірі і за безпекою плавців, - запевняє Микола Крук.

«Суддівська колегія буде забезпечувати усе, що стосується техніки безпеки: рятувальники, човни, судді на поворотах. Все буде зроблено для того, щоб спортсмени мали можливість показати свій найкращий результат», - зазначає голова відокремленого підрозділу Федерації плавання України в Житомирській області.

На турнір з плавання просто неба з міського бюджету виділили близько 100 тис. грн, решту витрат на себе взяли Федерація і Асоціація з плавання разом зі спонсорами.

«Цього року - це близько 100 тис. грн, які ми витратили на організацію цього заходу. Але у нас була умова, що Федерація та Асоціація з плавання так само беруть участь у витратах і витрачають своїх близько 30 тис. грн. Найбільше, звичайно, тягнуть медалі та нагороди. Адже вони унікальні, красиві, і це теж фішка міста, вона стилізується під Житомир, і потім ці медалі роз’їжджаються по всій Україні та за кордон. Тому, звичайно - це дуже круто, популяризує не тільки спорт, а й місто в цілому», - говорить начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Прийом заявок на участь у «TETERIV OPEN 2018» триватиме до 13 липня.

Нагадаємо, під час «TETERIV OPEN 2017» у житомирському гідропарку учасникам вручали унікальні медалі. А от перший турнір з плавання відбувся 17 липня 2016 року та зібрав близько 120 учасників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: TETERIV OPEN плавання  
Матеріали по темі