Влада

Заступник міністра юстиції поділилася враженнями від поїздки до Житомира та візиту до обласного будинку дитини

20 July 2018, 10:05

19 липня до Житомира з робочим візитом завітала заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

У прямому ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info замміністра розповіла, з ким зустрічалася та спілкувалася в обласному центрі, а також - про візит до будинку дитини.

«Одним із пріоритетних питань для Уряду - є питання захисту прав наших дітей, їх належне утримання – ми робимо все для того, аби такої проблеми, як борги по аліментах в Україні не було. Щодо мого візиту на Житомирщину – це абсолютно робочий візит, який спланований таким чином, щоб максимально охопити спілкуванням і вирішити всі ті проблемні питання, робочі, які стосуються побудови у вашому регіоні ефективної моделі виконання судових рішень у такій важливій соціальній складовій, як стягнення заборгованості по аліментах. Початок мого візиту був присвячений безпосередньому спілкуванню зі сторонами виконавчого провадження – це з одним із батьків, з ким дитина проживає відповідно до рішення суду. Говорили про те, що завдячуючи дії нового закону, який у нас запрацював з 6 лютого цього року і став потужною частиною нашого законодавства, ці батьки, вони поділилися зі мною тим, що ті питання, які не вирішувалися протягом довгого часу на сьогодні мають позитивну динаміку. І ті жінки, які прийшли і розповіли свою історію, вони засвідчили дієвість органу державної виконавчої служби саме вашого регіону… Я також завітала до вашого обласного будинку дитини. Надзвичайно вражена. Розчулилася, тому що ті дітки, які мають таку складну життєву історія, попри це, вони виховуються в достатньо гідних умовах», - розповіла Світлана Глущенко.

Повністю ефір із заступником міністра юстиції можна переглянути тут

Як повідомляв Житомир.info, новий закон від 6 лютого 2018 року обмежує неплатників аліментів у праві їздити за кордон, водити авто і полювати. На 1 січня 2018 року в Житомирській області відкрито більше 25 тисяч виконавчих проваджень про стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а з 6 лютого на сайті Мінюсту запрацювала «дошка ганьби»- реєстр боржників зі сплати аліментів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Глущенко заступник міністра юстиція аліменти  
Матеріали по темі