Влада

«Кварцсамоцвіти» отримало чергову відмову Житомирської облради

26 July 2018, 13:37

Житомирська обласна рада втретє з початку цього року відмовила у погодженні надання спеціального дозволу на користування надрами АТ «Кварцсамоцвіти».

Відповідне рішення ухвалили на черговій сесії облради 26 липня.

«Вам розданий проект рішення з даного питання про відмову, комісія (профільна) не погодила», - сказав перед голосуванням голова облради Володимир Ширма.

За відмову проголосували 43 депутати з 59 присутніх на черговій сесії (всього в облраді 64 депутати).

Нагадаємо, АТ «Кварцсамоцвіти» хоче отримати дозвіл на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, п’єзокварцу, кварцу, берилу та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовищазагальною площею 1359 га, що знаходяться у Хорошівському районі.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня 2017 року обласна рада відмовила у погодженні публічному акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти» розширення меж спеціального дозволу на користування надрами від 28.11.14 № 4606 з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки п’єзокварцу, кварцу, берилію та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища, що знаходиться у Житомирській області. 27 липня минулого року депутати облради відмовили у погодженні ПАТ «Кварцсамоцвіти» розширення меж спеціального дозволу на користування надрами від 28.11.14 № 4606 з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, п’єзокварцу, кварцу, берилію та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища на площу 1359,0 га.

На сесії 7 березня 2018 року обласна рада знову відмовила у погодженні надання спеціального дозволу на користування надрами публічному акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти». 2 квітня на звернення Державної служби геології та надр України від 05.02.18 № 1946/03/12-18 був підготовлений черговий проект рішення, який розглядали на сесії 31 травня і знову відмовиили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна рада сесія Кварцсамоцвіт  
Матеріали по темі