Політика

Громадські організації просили з бюджету майже 2 млн грн на свою діяльність, - депутат Житомирської облради

31 July 2018, 17:01

1 млн 841 тис грн просять громадські організації з бюджету області на свої потреби.

Про це 30 липня повідомила голова гуманітарної комісії Житомирської облради Олега Галагуза на своїй сторінці у Facebook.

«Деякі нахаби мають совість ще просити матеріальне заохочення. Хоча це, підкреслюю, громадські формування. Червоні шабашники взагалі сказилися: дізнавшись, що мене немає у складі цієї комісії, що також спантеличило, подають старі кошториси (до 400 тис грн на святкові обіди та інші шабаши, хоча за моїм проханням так і не відвідали справжню ветеранку, яка пережила Сталінградську битву) та інші їм подібні. Я повідомила усіх, кого можна, щоб не йшли назустріч цим дармоїдам. Треба підтримувати тих, хто справді працює і допомагає ветеранам, а не паразитує на цій вразливій темі», - написала Галагуза.

Вона оприлюднила кошториси з переліком потреб 15 громадських організацій. Найбільше просила ГО «Житомирський центр реабілітації учасників АТО», яку очолюють брати Кузьміни: 414 тис. 778,50 грн планували направити на оплату за оренду приміщення комунальні послуги та послуги зв’язку.

Житомирська обласна організація ветеранів (зареєстрована в 1993 році) хотіла з обласного бюджету 386 тис. 630 грн, серед вказаних витрат – придбання корзин квіті для покладання до пам’ятників, святкові обіди, транспортні послуги, канцелярські товари і 153 тис. 720 грн на «матеріальне заохочення». Ще одна організація, яка хотіла кошти на «матеріальне заохочення» (87 тис. 360 грн) – Житомирська обласна організація інвалідів війни та Збройних Сил (зареєстрована в 2004 році).

«Усім по 30 тисяч грн роздали на комісії для ветеранських ГО. Були і суперечки з червоними шабашниками. Була б моя воля, я взагалі вигнала їх з комунальних приміщень. Замість 1 млн 841 тис грн розподілили 350 тис грн. Дехто казав, чому взагалі їхав, знав би, що так мало, то не прийшов. Такоє. Так, я не прийшла. Так, мої традиції і без мене продовжують існувати. Так, має змінюватися взагалі принцип розподілу бюджетних коштів», - написала 31 липня депутат облради Олега Галагуза.

Як повідомляв Житомир.info, суперечки щодо виділення бюджетних коштів громадським організаціям точаться в обласній раді з 2016 року. Тоді заявок від 15 громадських організацій було подано на понад 2 млн грн, комісія погодила фінансування лише 12% від заявлених коштів – виділили 241 тис. 960 грн. В 2017 році ГО подали заявки за загальну суму 1,4 млн грн, але програмою було передбачено лише 500 тис. грн, якій й розподілили на 17 громадських організацій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГО ветеран бюджет  
Матеріали по темі