Місто

На вулиці Кочерги у Житомирі встановлюють громадський туалет, який запрацює в середині серпня

2 August 2018, 12:45

2 серпня у Житомирі на вулиці Івана Кочерги, 1, поблизу зупинки громадського транспорту, тривають роботи зі встановлення модульного туалету. У вбиральні буде три кабінки: для звичайних відвідувачів, для людей з обмеженими фізичними можливостями, а також кабінка для касира.

У КП «Інспекція з благоустрою міста Житомир» міської ради Житомир.info розповіли, що туалет запрацює орієнтовно через 10 днів.

«Планується, що туалет запрацює як мінімум через тиждень, а то й через днів 10. Адже ще потрібно укріпити конструкцію, попереду і внутрішні роботи. Також вбиральня має бути доступною для людей з обмеженими фізичними можливостями. Відповідно, треба зробити заїзд», - поінформувала заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою міста Житомир» Наталія Павлюк.

Вона також зазначила, що вартість трьох таких туалетів – близько 900 тис. грн.

«Вартість трьох таких туалетних модулів – 836 тис. грн. Один працюватиме в гідропарку, роботи щодо його встановлення також тривають. Інший буде встановлено у сквері на вулиці Лятошинського, який нині реконструюється», - розповіла Наталія Павлюк.

Заступник начальника КП також зауважила, що нові туалети працюватимуть не за принципом компостного, отже неприємного запаху не буде. Орієнтовна вартість разового відвідування вбиральні складатиме 3 грн.

«Це туалет з нормальною каналізацією. Тобто, запаху, характерного для біотуалетів, не буде. Крім того, там працюватиме людина, яка буде контролювати порядок. Щодо вартості поки говорити зарано. Ми прораховуємо. Собівартість одного походу в туалет при денному наповненні 100 осіб – 6-8 грн, адже маємо врахувати зарплату працівника, освітлення, охорону… Зрозуміло, що при такій вартості ніхто до того туалету ходити не буде, тому ми будемо просити у міста чи за рахунок своїх обігових коштів намагатимемося встановити ціну не більше 3 грн», - розповіла Наталія Павлюк.

Планується, що у літній період туалет працюватиме з 8.00 до 20.00.

Який вигляд мають безкоштовні житомирські туалети та де вони ще працюють, дивіться у фоторепортажі.

Нагадаємо, раніше на місці, де нині встановлюють модульний туалет, також була вбиральня. Рішенням від 17 вересня 2014 року міськвиконком дозволив КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» встановити громадський туалет на перехресті вулиць Великої Бердичівської і Івана Кочерги.

Влада Житомира збиралися придбати три туалети, але купили тільки один, вартістю майже 100 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 24 жовтня 2014 року в Житомирі на перехресті вулиць Великої Бердичівської і Івана Кочерги горів громадський туалет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: туалет  
Матеріали по темі