Влада

Подробиці вбивства житомирської студентки: підозрюваний і дівчина добре знали один одного і були пов’язані збутом наркотиків

13 August 2018, 12:37

Підозрюваного у вбивстві 20-річної Анни Голубенко затримали менш ніж за добу і по гарячих слідах.

Про це під час брифінгу 13 серпня повідомив начальник ГУНП України в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«В ході оперативно-розшукових слідчих дій було встановлено менш ніж за добу, по гарячих слідах, людину, яка скоїла це вбивство. 2.08 наш «вбивця» зустрівся із цією молодою дівчиною, вивіз її за місто, де між ними виникла суперечка, і він на ґрунті помсти її задушив», - розповів начальник ГУНП України в Житомирській області Вячеслав Печененко.


Головний коп Житомирщини пояснив, про яку саме помсту йде мова та як правоохоронцям вдалось з’ясувати такі подробиці злочину.

«В чому полягає його помста? В тому, що, якщо ви згадаєте, то 30.06 у нас було повідомлення про викрадення людини в місті Києві. Тоді чоловіка завезли в гаражний кооператив, він знайшов спосіб втекти від злочинців і заявив у поліцію. Ми також оперативним шляхом затримали замовника цього викрадення, він зараз знаходиться під вартою. Але через деякий час цей викрадений чоловік з'ясував, що ця дівчина його, грубо кажучи, «здала» цим бандитам. Вони були знайомі, і знайомі вже давно. І вона нібито «здала» цим викрадачам місце його проживання в місті Києві. Вона йому скинула фотографію, де він був зв'язаний цими викрадачами. І цієї фотографії, крім викрадачів, ні в кого було. З цього він зробив висновок, що тільки вона знала де він в Києві мешкає, тільки у цих злочинців могла бути ця фотографія, яка була зроблена в Києві на його квартирі. Тому він вирішив, що безпосередньо вона «навела» цих викрадачів», - сказав начальник ГУНП.

Вячеслав Печененко також повідомив, що підозрюваний визнає свою вину.

«2 серпня він завіз її за місто з умислом вбити. Першочергово приставив до неї пістолет і хотів змусити її випити лікарську речовину. Вона відмовилась і після цього він її задушив. Душив руками, в нього з першого разу не вийшло і потім він почав перемотувати її скотчем. Вона довго боролась за життя, але він все-таки привів свій умисел в дію», - розповідає Вячеслав Печененко.

Під час затримання у 31-річного житомирянина було виявлено зброю та матеріали для виготовлення наркотиків.

«При ньому під час затримання було виявлено гранату РГД-5, не зареєстрований пістолет, споряджений гумовими кулями, та лікарські засоби, за допомогою яких він робив наркотики – амфетамін. Всіх подробиць їх стосунків я не можу викладати назагал, але не виключено, що вони підтримували інтимні стосунки і були чимось пов'язані з цими його протиправними діями – збутом наркотичних речовин», - припускає головний коп Житомирщини.

Окрім цього, Житомир.info із власних джерел стало відомо, що до скоєння злочину можуть бути причетні кілька осіб, і один із них, побоюючись самосуду, звернувся по захист до правоохоронців. Вячеслав Печененко частково підтвердив цю інформацію, але запевнив що заяв про надання захисту до поліції не надходило.

«Є дві людини, які проходять як свідки, які безпосередньо не брали участь у скоєнні злочину. Але я не виключаю можливості, що вони будуть притягуватися до відповідальності за неповідомлення про скоєння особливо тяжкого злочину. Тому до них, можливо, мають претензії представники потерпілої сторони. Із заявою про надання захисту ніхто із них до нас не звертався, бо, якщо навіть і зверталися, саме слідчі мають визначити, чи необхідний людині захист і наскільки погрози є реальними чи це просто їхні припущення. Але дійсно є дві людини які проходять по справі як свідки», - розповів начальник ГУНП України в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Нагадаємо, 31-річного уродженця Житомира підозрюють у скоєнні вбивства своєї знайомої 20-річної Анни Голубенко. У поліції стверджують, що убивство 20-річної житомирянки було помстою за «злиття» інформації бандитам.

Підозрюваний визнає свою провину і нині перебуває під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 2 серпня пішла з дому і не повернулася 20-річна Анна Голубенко. 8 серпня житомирянку Анну Голубенко, яку розшукували рідні, знайшли мертвою на околиці села Бондарці Житомирського району. На тілі вбитої 20-річної житомирянки лишились золоті прикраси, а поряд – дорогий телефон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко убивство Анна Голубенко  
Матеріали по темі