Місто

​На фестивалі вуличного кіно у Житомирі покажуть 12 фільмів про діалог поколінь

14 August 2018, 14:55

У Житомирі вдруге пройде фестиваль документального кіно Lampa.doc. Цьогоріч кінотеатр просто неба облаштують біля Жовтня. Впродовж трьох днів, з 17 по 19 серпня, щодень о пів на дев’яту вечора, там будуть транслювати кінострічки, які за словами організаторів, не соромно ані показати, ані подивитися.

«Маємо 6 фільмів виробництва України, 5 фільмів виробництва Польщі і 1 фільм виробництва Росії. Всі фільми, як зазвичай, лауреати та переможці міжнародних та українських кінофестивалей. Тому ці кіно не соромно показати і варто подивитися», - каже голова фестивалю документального кіно Lampa.doc Наталія Красильникова.


Разом із тим, у рамках фесту можна буде не лише подивитися стрічки, а і поспілкуватися з метрами документального кіно, з-поміж яких: Світлана Григоренко, Лук’ян Галкін та польський режисер Пьотр Сташек.

«Ми привезли польського режисера Пьотра Сташека до Житомира. Його фільм є в програмі - це «Щоденник подорожі». У ньому розповідають і показують історію видатного польського фотохудожника пана Тадеуша Рольке. На момент зйомок пану Тадеушу було 82 роки. Він взяв фургончик, свого учня, якому на момент зйомок було 15 років, переобладнали цей фургончик у фотолабораторію і поїхали містечками Польщі робити світлини мешканцям. Це був навчальний процес, спроба дізнатися більше один про одного. Власне, кіно дає змогу зрозуміти, скільки велика, на перший погляд, прірва між поколіннями може дати кожному з них. Цього року певна наскрізна нитка, лейтмотив фільмів, які будуть - це спроба побудови діалогу між поколіннями», - розповідає голова фестивалю Lampa.doc.

У рамках фестивального туру Lampa.doc побуває у 11 містах України та Варшаві.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році житомиряни стали найчисельнішою аудиторією, яка досиділа до останніх хвилин фільмів на фестивалі Lampa.doc.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кіно фільм Lampa.doc  
Матеріали по темі