Місто

Житомирські рятувальники навчались діставати поранених людей із автівок після масштабних ДТП

14 August 2018, 15:09

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій спільно із полісменами та медиками навчались ліквідовувати наслідки масштабної аварії на практиці.

За легендою позапланових навчань, вночі водій легковика не впорався із керуванням та врізався у припарковану на узбіччі техніку дорожньої служби, яка проводила ремонтні роботи. В результаті зіткнення, за задумом тренувань, в середині салону легковика залишились двоє людей – водій, який загинув, та травмований пасажир, а на проїжджій частині ще одна жертва аварії - випадковий перехожий. Під час навчань рятувальники відпрацювали навички гасіння пального, яке загорілось внаслідок аварії, та деблокуванню людей із салону пошкодженого автомобіля та з-під нього, використовуючи засоби малої механізації.


В першу чергу такі навчання перевіряють психологічну стійкість представників усіх служб, які реагують на подібні аварії.

«Перш за все ми хотіли, щоб кожна служба, яка так чи інакше залучається до процесу ліквідації наслідків ДТП відпрацювала всі ті заходи, які вони мають зробити. По-перше, ми подивились як спрацювали представники патрульної поліції. Це прибуття, це обмеження доступу до місця ДТП, регулювання рухом, який був обмеженим, а також надання першої допомоги постраждалим. В подальшому працівниками поліції було викликано за номером «101» рятувальну службу і по прибуттю наших підрозділів на спецтехніці, на пожежному автомобілі було здійснено заходи щодо подальшої ліквідації наслідків ДТП. По-перше, це ліквідація загорання, яке відбулось, по-друге, це деблокування постраждалого в автомобілі, а також вилучення тих людей, які за задумом навчань, на жаль, загинули. Такі навчання, на мою думку, конче необхідні. Вони дають додаткові навички як і з точки зору психологічної ситуації, в яку потрапляє рятувальник, в котру потрапляє і людина, що постраждала. А також навички щодо використання всіх можливих засобів, можливостей і спеціальних аварійних автомобілів, які є на нашому озброєнні», - розповів заступник начальника управління ДСНС України в Житомирській області Олег Держанівський.

Наразі подібні навчання проходять по всій території Житомирської області і до них залучені різні підрозділи рятувальників.

Нагадаємо, на вихідних біля автовокзалу в Житомирі через несправні гальма рейсова маршрутка зіштовхнулася з ВАЗ.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня близько 10:30 на трасі Київ-Чоп у селі Глибочиця Житомирського району сталася ДТП: маршрутка з пасажирами в’їхала у фуру. Голова облдержадміністрації Ігор Гундич оголосив у Житомирській області 21 липня День жалоби через аварію, в якій загинули 10 людей. Згодом про оголошення Дня жалоби повідомив і голова Рівненської ОДА, зазначивши, що маршрутка була з рівненською реєстрацією. Президент Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих у жахливій аварії і доручив керівництву області надати усю необхідну допомогу постраждалим. Власника маршрутки, у якій під час ДТП біля Житомира загинуло 10 осіб, затримали. 23 липня Корольовський районний суд Житомира обрав запобіжний захід Петру Луцику. Це власник маршрутки, яка 20 липня розбилася на Трасі Київ-Чоп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія  
Матеріали по темі