Влада

Керівник житомирського КП розповів про фірму, через яку НАЗК має претензії до нього та мера Сухомлина

15 August 2018, 17:09

Начальник комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради Юрій Юзвинський, через якого мер Житомира Сергій Сухомлин отримав припис Нацагентства України з питань запобігання корупції, забув вказати в декларації свою причетність до фірми, заснованої 5 років тому, яка жодного дня не працювала.

Про це Юрій Юзвинський сказав 15 серпня у коментарі Житомир.info.

«У 2013 році я був одним з бенефіціарних власників і мав 25% акцій у ТОВ «Інструмент-Полісся», про яке згадує НАЗК. Як це все починалося. Ми зібралися з товаришами і вирішили відкрити свою фірму, зареєстрували її. Але пізніше не змогли домовитися, чим конкретно займатиметься наше ТОВ, а тому, так би мовити, розбіглися, а фірма залишилася тільки на папері. Вона не займалася жодною господарською діяльністю. Потім я кілька років подавав декларації як чиновник, і про цю фірму не згадував. У декларації за 2017 рік я згадав, що на мені записане це ТОВ, і сам особисто включив його до своєї декларації. І ця моя забудькуватість, чисто людський фактор, зіграла зі мною злий жарт. Зараз ТОВ «Інструмент-Полісся» в стадії припинення», - пояснив Юрій Юзвинський.

Нагадаємо, 15 серпня 2018 Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило про припис Житомирському міському голові Сергію Сухомлину щодо начальника комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрія Юзвинського, який не передав в управління у 30-денний строк з моменту призначення його на посаду належні йому корпоративні права ТОВ «Інструмент-Полісся», чим порушив вимоги частини першої статті 36 ЗУ «Про запобігання корупції».

За даними порталу Оpendatabot, Юрій Юзвинський є співвласником і керівником житомирського ТОВ «Інструмент-Полісся». Основним видом діяльності товариства вказана оптова торгівля машинами й устаткуванням для добувної промисловості та будівництв. Станом на 10 серпня 2018 року фірма перебуває у стані припинення.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2016 року Юрій Юзвинський очолив інспекцію з благоустрою Житомирської міськради, змінивши на посаді колишнього регіонала Юрія Самборського. У коментарі Житомир.info Сухомлин пояснював, що призначив Юзвинського керівником КП для проведення його ліквідації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК Юзвинський  
Матеріали по темі