Місто

Поради житомирського дерматолога та власниці б’юті-бару, як обрати безпечний манікюрний салон

20 August 2018, 16:26

Похід до міні-салону краси в один з торгівельних центрів Житомира для жінки закінчився грибковим захворювання та операцією. Новина про це набрала сотні поширень у соцмережах та не меншу кількість коментарів зі співчуттями, порадами та осудом.

Зрештою, як обрати безпечний манікюрний салон та які загрози, окрім грибкових інфекцій, чатують у салонах, що нехтують правилами гігієни? З такими питаннями ми звернулись до експертів. Лікарі-дерматологи застерігають: при виборі майстра для такої делікатної процедури, як манікюр чи педикюр, потрібно підходити ретельно. Адже наслідки для здоров’я можуть бути вкрай тяжкими.


«Захворювання, які відносяться до спектру інфекційних: грибкові захворювання, або так звані оніхомікози - це нігтьове ураження нігтьової пластинки та нігтьового валика, яке передається забрудненими інструментами, якими робиться цей манікюр, якщо вони неякісно обробляються. Страшніші ж захворювання - це вірусні, зокрема, вірусні гепатити та СНІД. Застерегти себе можна елементарно: мати свій власний набір інструментів», - каже завідуючий шкірно-венерологічним відділенням ЦМЛ №1 м. Житомира Сергій Скляров.

За словами ж власниці місцевого б’юті-бару Катерини, довіряти салонам краси можна. Просто, перш ніж довіритись майстру, потрібно перевірити його та салон на дотримання ключових вимог: гігієни майстра, стерилізації інструментів та дезінфекції поверхні, де власне й робиться процедура.

«Обов’язково майстер має бути у формі, масці, стерильних рукавичках, змінному взутті, охайно виглядати. Важливо, щоб у салоні була стерилізаційна зона, де стерилізуються інструменти. Інструменти мають бути у майстра не в одному екземплярі. Це кілька наборів, які циклічно стерилізуються упродовж усього робочого дня. Стерильний інструмент має не просто приноситися на розносі, ніби вже готовий, а можливо й ні. В ідеалі він має зберігатися у крафт-пакеті, який закритий, з правильними індикаторами темно-зеленого кольору. Пилки, які використовуються, мають бути теж стерильними. Взагалі - це мають бути чисті, нові абразиви, які наклеюються на основу перед початком процедури при клієнті. Також стерильна поверхня, де буде працювати майстер. Усі наші дезрозчини, ультразвук, автоклав. Інструменти ми обробляємо. Ось так виглядають пилочки, які на наших основах: абразив знімається, а основи стерилізуються. Зберігається стерильний інструмент ось так, запакований і чекає своїх клієнтів», - розповідає власниця б’юті-бару Катерина Галич.

Підсумовуючи, фахівець б’юті-бару запевняє: при дотриманні вище перелічених умов манікюр з педикюром буде гарним та безпечним.

Нагадаємо, 15 серпня 2018 в редакцію Житомир.info звернувся житомирянин Володимир Ткаченко, який стверджує, що внаслідок проведення процедури манікюру його дружина отримала проблеми зі здоров’ям: її заразили грибком через погано продезінфіковані інструменти. Жінці вже видалили два нігті, в міні-салоні ж свою причетність заперечують.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: манікюр салон дерматолог грибок  
Матеріали по темі