Події

Похід на манікюр для житомирянки закінчився грибком та операцією, у міні-салоні свою причетність заперечують

17 August 2018, 10:40

15 серпня в редакцію Житомир.info звернувся житомирянин Володимир Ткаченко, який стверджує, що внаслідок проведення процедури манікюру його дружина отримала проблеми зі здоров’ям: її заразили грибком через погано продезінфіковані інструменти. За словами чоловіка, невдалу косметичну процедуру його 42-річній дружині Тетяні робили на «острівці» експрес-манікюру у Торговельному центрі.

«Моя дружина працює продавцем у бутику на другому поверсі Торговельного центру. 25 липня вона пішла робити манікюр до «острівця», який знаходиться на тому ж поверсі Торговельного центру, за кілька метрів від місця роботи дружини. «Острівець» зареєстрований на ФОП Буру, а майстром манікюру тут працює її 27-річна дочка, саме вона робила манікюр дружині. Під час роботи майстер порізала дружині два пальці. Через день-два почалося нагнивання. Лікарі виявили, що дружині занесли грибок. У поліклініці провели операцію – видалили ніготь. Хоч після операції вже минуло два тижні, нагнивання не проходить. Крім того, почав і другий палець наривати. Дружина вже два тижні на лікарняному. Страждає від постійного болю. І що страшне – інфекція потрапила у кров та проявилася на шкірі: обличчя дружини вкрите червоними плямами», - розповів Володимир.

Документи з медзакладу

Чоловік припускає, що манікюрний інструмент, за допомогою якого майстер проводила косметичну процедуру, був недостатньо продезінфікований.

Юрист Михайло Градовський, який взявся за цю справу, стверджує, що на своє прохання показати документи, які б підтверджували професійну кваліфікацію майстра, почув відмову.

«Куточка споживача на «острівці» немає, відповідних сертифікатів немає. Просили надати документи про освіту, які б підтверджували професійність майстра, однак ніхто їх не надає. Нам відомо, що манікюрниця працює нелегально», - стверджує юрист.

Постраждала Тетяна Ткаченко звернулася зі скаргою до директора ПрАТ «Обласний торговельний центр» А. Москаленко, яка надає оренду ФОП Бурій з проханням «прийняти жорсткі міри щодо даного суб’єкту надання послуг вкрай низької і небезпечної якості».

Скаргу про неналежне надання платних послуг Ткаченки написали й до Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, у якій просять «здійснити перевірку додержання ФОП Бурою Ніною Леонідівною та Бурою Ольгою Андріївною, яка надавала послуги манікюру за адресою: м. Житомир, площа Житній ринок, 1, 2-й поверх «островок біля відділу "класика"» вимог законодавства про захист прав споживачів, а також правил надання послуг по манікюру та стандартів надання таких послуг по манікюру та притягнути до відповідальності ФОП Буру Ніні Леонідівну та Буру Ольгу Андріївну за порушення законодавства».

У головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області Житомир.info пояснили, що для проведення перевірки суб’єкта підприємницької діяльності необхідний відповідний дозвіл з Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Скарга була направлена начальнику на резолюцію, відповідно до якої її розглядатиме управління захисту прав споживачів. Клопотання про перевірку буде направлено до нашого центрального органу, і якщо там вирішують, що обґрунтування, викладені в документі, є підставою для виходу на перевірку, нам дадуть дозвіл вийти на об’єкт. І лише тоді спеціалісти ідуть на перевірку. Від порушень, якщо такі будуть виявлені, залежить, які вживатимуться заходи: припис, притягнення до адміністративної відповідальності тощо», - поінформували у Держпродспоживслужбі.

З відповідною заявою Тетяна Ткаченко звернулась і до поліції.

Чоловік постраждалої стверджує: не хоче від власниці «острівця» грошової компенсації, однак прагне справедливості.

«Спочатку ми хотіли домовитись. А вони почали відмовлятися. Пропонували гроші, ми відмовились. Мені компенсації не потрібно, хочу, щоб підприємець не працювала і не наносила шкоди здоров’ю іншим», - каже Володимир.

За коментарем Житомир.info звернувся і до ФОП Ніни Бурої, де нібито стався інцидент. Вона свою причетність до події заперечує.

«У нас нічого не робили. Вони робили не у нас. Ми завжди своїм клієнтам даємо візитівки і розписуємося. Якщо у них є така, будь ласка, нехай покажуть. Якщо клієнт бажає, ми видаємо чек. Якщо є чек, хай покажуть. Без коментарів. Нічого не знаю. Сама дізнаюся в останню чергу», - сказала Ніна Бура у телефонній розмові.

P.S. Близько 13.00 17 серпня Володимир Ткаченко повідомив Житомир.info, що сьогодні його дружині Тетяні провели ще одну операцію – видалили ніготь на великому пальці іншої руки, який також був травмований під час манікюру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба перевірка манікюр лікарня  
Матеріали по темі