Політика

Мер Житомира про флешмоб на підтримку Олега Сенцова: Від Путіна ніякої реакції я не очікую, але...

21 August 2018, 14:21

Мер Житомира Сергій Сухомлин не очікує, що флешмоб депутатів міської ради вплине на президента РФ і він звільнить українського режисера Олега Сенцова, але все ж вірить у «знаки».

Про це Сухомлин сказав журналістам після завершення позачергової сесії міської ради 21 серпня.

«Від Путіна ніякої реакції я не очікую. Це, фактично, підтримка депутатів Житомирської міської ради підтримка житомирян сильної духом людини і все. Я не очікую, що Путін зверне на це увагу і щось зміниться в цьому світі. Але після голосування в міській раді по Надії Савченко, фактично через декілька днів Путіним було прийняте рішення про її звільнення. Я розумію, що так співпало, але може і цей раз вдасться. Ми повинні робити те, що ми можемо робити, і це більше підтримка цієї мужньої людини», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, під час сесії депутат Іван Фурлет закликав колег провести флешмоб на підтримку Олега Сенцова, який вже сто днів голодує в російській в’язниці. Після завершення пленарного засідання депутати, мер та його заступники долучилися до флешмобу.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2018 року у Житомирі на майдані Корольова проводили акцію на підтримку ув’язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова: учасники акції збирали підписи під зверненням до голови обласної ради, щоб підняти питання на сесії і звернутися до керівництва країни, до президента щодо звільнення Сенцова. Депутати ухвалили відповідне звернення на сесії облради 31 травня. 11 липня на майдані Корольова знову проводили акцію «Свободу полоненим», яку організував «Національний корпус».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сенцов флешмоб Сухомлин  
Матеріали по темі