Місто

Спортзал у житомирській ЗОШ №10 не відкриють до 1 вересня, бо підрядник тікає і не бере слухавку

21 August 2018, 16:28

У Житомирі підрядник і досі не закінчив роботи по будівництву спортзалу школи №10, що знаходиться по вулиці Київське шосе, 37. Навіть більше: він переховується та не виходить на зв’язок.

Про це на сесії міської ради заявив депутат Олександр Величко, який в червні 2015 року був призначений директором ЗОШ №10.


«У 2016 році нами, депутатами, було прийнято рішення почати фінансувати будівництво спортивної зали у школі №10. До 2017 року, фактично, коробка спортивної зали та інших приміщень була побудована. До зими 2017 року почалися зовнішні роботи по утепленню фасаду. З грудня 2017 року, вже закінчується серпень 2018 року, більше півроку будь-які будівельні роботи на об’єкті не ведуться. Всі наші спроби з колегою по «Громадянській позиції» Василем Шевченко розрулити ситуацію залишаються марними. Що ми тільки не робили: ми їздили до підрядника пана Маматюка додому, його сусіди вже мене знають і впізнають. Намагалися його знайти, тому що він ховається, не бере слухавку, не реагує жодним чином», - розповідає депутат Житомирської міської ради Олександр Величко.

Разом із тим депутат зазначає: роботи по об’єкту мали завершитись вже до 1 вересня 2018 року. З огляду на те, що підрядник нехтує умовами договору, з ним потрібно не лише розірвати угоду, а й притягнути до відповідальності. Саме з такою пропозицією Величко звернувся до мера міста Сергія Сухомлина.

«Наскільки я знаю, кілька тижнів тому з ним був підписаний договір на продовження робіт і він отримав близько 100 тис. грн для того, щоб ці роботи продовжувати. Навіть після того ситуація не змінилась і нічого не відбувається. Зараз починається навчальний рік, а вони не просто не збудували залу, а вони розбили ту територію, яка була, і діти по коліна в багнюці будуть проводити уроки фізкультури - це вже факт. Тому, Сергій Іванович, звертаюсь до вас і прошу, щоб ви особисто проконтролювали це питання. Друге, прошу вас дати доручення юридичному департаменту, управлінню капітального будівництва, спільно проаналізувати ситуацію. Або людина будує і роботи продовжуються, або людина не будує і в судовому порядку з нею розривається договір, вона притягується до відповідальності, щоб це було показово для інших. Зрештою, щоб ці роботи були завершені. Можливо, буде новий тендер, але щоб роботи були завершені», - додає Олександр Величко.

«Добре пам’ятаю сесію в квітні місяці, коли ми обговорювали це питання, і після цього ми зустрічалися, і я одразу казав, що потрібно розірвати договір з цим підрядником, що нічого там не буде цей підрядник будувати. Ми про це тоді казали. Були спроби вмовити підрядника, ви його дійсно ловили і УКБ з ним працювало, після цього прийшли і сказали: дайте 100 тис. грн передоплати, ми ж з вами погоджували кожен крок», - відповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Чому з підрядником досі не розірвали договору, не збагне депутат Наталія Леонченко.

«У травні було виїзне засідання, тоді наша комісія винесла рекомендацію, дала термін тиждень на те, щоб впорядкувати господарські стосунки з підрядною організацією, і якщо за тиждень нічого не змінюється, рекомендували розірвати договір з підрядником. Просимо негайно розглянути нашу рекомендацію, виконати її, подавати в суд, але паралельно вивести залишок робіт та оголосити новий тендер», - зазначила депутат Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

«Депутати вже аналізували, ми не можемо так зробити, він повинен добровільно піти на розірвання договору», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Окрім шкільної недобудови, також обговорювали питання щодо завершення будівництва спортивного майданчика у мікрорайоні Маликова.

«Щодо спортивного майданчика у мікрорайоні Маликова - це вже ціла епопея. Вчора УКБ надало відповідь, що вони підготували додаткову угоду на розірвання контракту, але юридичний департамент іще не бачив цієї угоди. Прошу УКБ надати угоду юридичному департаменту та вжити негайних заходів щодо завершення будівництва у мікрорайоні Маликова. Я ще тільки не знаю, що ми будемо робити з недоліками, які величезні», - говорить депутат Житомирської міської ради Тетяна Онопрієнко.

Натомість, мер заспокоює: залишку коштів вистачить і на усунення недоліків, і на те, щоб завершити будівництво.

«Там є залишок коштів, які не отримав підрядник, і нам цих коштів повністю вистачає на те, щоб переробити об’єкт. УКБ та юрдепартамент, сьогодні до кінця дня угоди мають бути підписані», - зауважив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, будівля спортзалу школи №10 була у списку об’єктів, на капремонт яких у 2017 році виділялися кошти з бюджету розвитку. 1 березня 2018 року, на сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за виділення мільйона гривень на спортзал у ЗОШ №10. В квітні Олександр Величко розповідав, що будівництво триває вже півтора роки, залишилося виконати внутрішні роботи, але з грудня 2017 року почали відбуватись дивні речі: підрядник припинив роботи, чиновники з УКБ вирішили розірвати з ним договір. Втім, директор школи наголошував: ситуація нібито вирівнюється, і він виказував надію, що до 1 вересня 2018 року зала буде готова до експлуатації. В червні стало відомо, що спортзал у житомирській школі №10 не можуть добудувати, тому що підрядник ховається.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спортзал Величко сесія міськрада  
Матеріали по темі