Події

Учасника АТО з Житомира підозрюють у нападі на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк

22 August 2018, 17:59

Житомирянина Володимира Васяновича, колишного розвідника 5-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор», підозрюють у нападі на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк.

Про арешт Васяновича ввечері 21 серпня повідомив кореспондент газети «День».

«21 серпня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід двом підозрюваним у замаху на вбивство в. о. керуючої справами виконкому Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою. За версією слідства, співучасниками організації замаху на Гандзюк є громадяни України Володимир Васянович та Сергій Торбін. Обох затримали на херсонському автовокзалі 17 серпня. Слідчий суддя Гонтар розглянув дві справи поспіль і ухвалив однакове рішення – тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави. В обох випадках суддя спочатку задовольнив скарги адвокатів щодо незаконного затримання та утримання підозрюваних поліцейськими. Але одразу ж суд розглядав клопотання обвинувачення про обрання Васяновича і Торбіна під варту. Підозрюваних заарештували прямо в залі суду», - пише видання.

Васянович Володимир Олександрович 1995 р. н, уродженець Житомира. Учасник бойових дій на сході України у складі 5-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Позивний «Шуруп». Брав участь у боях за Донецький аеропорт, Савур-Могилу, Авдіївки та інші гарячі точки. В ході однієї з операцій підірвався на фугасі і втратив ліву ногу. Васянович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню та орденом «Народний герой України».

«Васянович і Торбін у залі суду свою вину не визнали. Обидва говорять, що не причетні до замаху на вбивство Катерини Гандзюк. Васянович говорить, що протягом трьох останніх місяців проживає в Олешках, не працює. На Херсонщину приїхав, щоб «робити територіальну оборону». Проживає в орендованій квартирі разом із Горбуновим, Вишневським, Грабчуком, «другом «Хмелем» та ще двома чоловіками. Катерину Гандзюк особисто не знає», - повідомляє кореспондент газети «День».

Як повідомляв Житомир.info, 10 червня 2015 року при виконанні бойового завдання в зоні АТО поблизу Донецька розвідник 5-го окремого батальйону ДУК ПС Володимир Васянович (позивний «Шуруп») був важко поранений: він втратив ліву ногу, підірвавшись на ворожій міні. На початку 2016 року троє бійців з Житомира – Олександр Швецов, Юрій Весельський та Володимир Васянович – були героями спецпроекту «Переможці». 21 листопада 2016 року президент нагородив житомирянина Володимира Васяновича орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд розбій Васянович Херсон Правий сектор  
Матеріали по темі