Місто

Приємно, що прапори вивішують у машинах, на будинках та магазинах, – голова Житомирської ОДА

23 August 2018, 11:30

Більше півсотні людей з жовто-блакитними стягами 23 серпня зібралися на майдані Корольова в Житомирі, аби відзначити День прапора України. Традиційно, урочиста частина заходу розпочалась зі спільного виконання гімну та підняття Державного прапора. Не минулося і без народних танців у виконанні козаків та козачок ансамблю «Сонечко». Участь у заході взяли й військові, представники духовенства, міської та обласної влади. За словами останніх – це не просто свято, а прояв патріотизму та любові до своєї держави.


«Раніше на День прапора лише на державних будівлях вивішували прапори. На сьогодні ж приємно те, що і у машинах, і на будівлях, і в магазинах. Будівля облдержадміністрації щоночі з жовто-блакитною підсвіткою. Все це говорить про те, що наше місто було і є патріотичним, і якраз таке свято – це прояв і патріотизму, і оптимізму, і любові до своєї держави», - каже голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Ми маємо боронити свою гідність, свої кордони, відстоювати своє. Ми маємо зараз бути як ніколи сильні та єдині. Це дуже важливо для нас, для нашої перемоги, для перемоги нашої країни», - додає секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

«Наш прапор має символічну силу, тому що це справжня краса – поєднання таких двох кольорів: блакитне небо і поле пшениці», - говорить Тетяна.

Про підняття національного стяга на майдані Корольова також дивіться фоторепортаж.

Як повідомляв Житомир.info, близько 10.00 23 серпня на Смолянському кладовищі у Житомирі розпочався мітинг та покладання квітів до могил загиблих воїнів АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День незалежності День Прапора свято святкування  
Матеріали по темі