Місто

​Житомирський стронгмен встановив рекорд України, протягнувши пожежні авто вагою понад 43 тис. кг

24 August 2018, 17:50

У Житомирі підготовка до встановлення рекорду України з тяги авто розпочалась на паркувальному майданчику ТРЦ «Глобал» по обіді 24 серпня.

Пожежники привезли три автівки, підготували драбину – доріжку для подолання дистанції. Кріплення між машинами власноруч перевіряє стронгмен, двічі рекордсмен світу Віктор Прокопенко. Сьогодні він планує стати рекордсменом України.


«Ідея зробити рекорд виникла спонтанно, тому особливих тренувань не було. Я мав змогу протягнути лише одну пожежну машину, коли робили фото для афіші. З попередніх, найважчих рекордів була тяга 15 мікроавтобусів, усі вони були на жорсткому зчепленні, але нас трішки дорожнє покриття підвело, тому відстань була не дуже велика. Однак це зареєстрували як світовий рекорд за найбільшою кількістю пар коліс», - розповідає рекордсмен Віктор Прокопенко.

Зрештою, Віктору Прокопенко вдається протягти три машини загальною вагою більш як 40 тисяч кілограмів уздовж 12 метрів за 37 секунд. Результати зафіксував представник Книги рекордів України, заявивши, що Віктор Прокопенко став першим в Україні, хто таке зробив.

«Загальна вага трьох пожежних автомобілів 42 600 кг, подолана дистанція 12 м, затрачений час 37 сек. Це новий рекорд України», - розповідає представник Книги рекордів України Андрій Масюк.

Своїми досягненнями тішиться і сам стронгмен, зауважуючи: далі по плану літаки, кар’єрні самоскиди і навіть кораблі.

«Українська нація найсильніша у світі, ми можемо усе, що забажаємо. Ідей є багато. Один з рекордів, які я хотів би встановити - це протягнути літака пасажирського вагою мінімум 40 тонн та декілька кар’єрних самоскидів, один з яких важить приблизно 30 тонн. Є ще цікава ідея спробувати корабель протягнути - це ще цікавіше, оскільки там найважче визначити напрямок вітру, хвилі», - ділиться враженнями та планами на майбутнє рекордсмен Віктор Прокопенко.

Від житомирського «міцного горішка» та його рекорду у захваті й глядачі, які усіляко підтримували спортсмена оплесками.

«Дуже приємно, що цей рекорд встановив мій співмешканець - житомирянин. Адже дуже тяжко потягнути такі три машини», - говорить Олександр.

«Я вперше бачу таке і те, що наші чоловіки є такі сильні - це просто класно», - каже Лариса.

Нагадаємо, 24 серпня Житомир святкує День незалежності: у Домі української культури перевдягнули триметрову ляльку-мотанку та відкрили «Гостинну світлицю». Програма святкування тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рекорд тяга Прокопенко  
Матеріали по темі