Здоров'я

У Житомирській області ускладнюється ситуація щодо захворюваності на кір: занедужали 20 дітей

11 September 2018, 13:23

Епідемічна ситуація з кору в цілому в Україні та, зокрема, в Житомирській області ускладнюється. У вересні на кір захворіли мешканці трьох районів.

Про це 11 вересня Житомир.info повідомила заввідділом епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«З початку вересня вже зареєстровано 2 спалахи кору: спалах захворювання серед дітей Брусилівського та Малинського районів, які повернулись з відпочинку в Івано-Франківській області, та спалах серед дітей релігійної общини, що мешкають в різних населених пунктах Баранівського району. Всього при цих двох спалахах постраждало станом на 11.09.2018р. 20 дітей. Серед захворілих 15 дітей взагалі не мали жодного щеплення», - поінформувала Тетяна Лутай.

У лабораторному центрі зазначають, що з початку року на кір в Житомирській області захворіло 400 людей, з них 189 дітей та 211 дорослих. Не мали щеплень проти кору 248 осіб (62%).

Кір реєструється на переважній більшості адміністративних територій. Відсутні випадки лише в Овруцькому, Народицькому, Лугинському, Пулинському, Хорошівському районах. Найвищі рівні захворюваності відмічаються в Попільнянському районі, де показник на 100 тисяч населення становить 183,57 та в 6 разів перевищує середньообласний. Високі показники захворюваності в Чуднівському (70,82), Олевському (45,49), Малинському (44,0) районах та місті Житомирі ( 43,59).

У лабораторному центрі наголошують: головним заходом щодо попередження виникнення захворювання залишається вакцинація. Діти і дорослі, які не отримали профілактичного щеплення, знаходяться у зоні ризику.

«Ліків від кору не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. В Україні з початку року померло тринадцять людей: дев’ятеро дітей і четверо дорослих», - акцентують у лабораторному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2018 року чотирирічну вихованку житомирського дитсадка № 27 госпіталізували з підозрою на кір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір лабораторний центр  
Матеріали по темі