Влада

Колишнього голову фракції Радикальної партії в Житомирській облраді суд оштрафував за Volkswagen Touareg

13 September 2018, 16:40

Депутат Житомирської обласної ради, керівник територіального сервісного центру сплатить штраф, бо не повідомив про суттєві зміни в майновому стані – купівлюавто Volkswagen Touareg.

Про це 13 вересня повідомила прес-служба прокуратури області.

«За принципової позиції органів прокуратури Житомирської області постановою апеляційної інстанції залишено у силі рішення Бердичівського міськрайонного суду про визнання винним начальника територіального сервісного центру у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. Відтак, за рішенням суду, до порушника застосовано стягнення у виді штрафу в розмірі 1700 грн», - йдеться у повідомленні.

В прокуратурі пояснюють: керівник територіального сервісного центру (на правах відділу м. Бердичів) Регіонального сервісного центру МВС в області, депутат обласної ради порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції». Зокрема, придбавши у грудні 2016 року автомобіль марки «VolkswagenTouareg» загальною вартістю 140 тис грн, не подав до НАЗК повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10-денного терміну, як вимагає чинне законодавство.

За фактом порушення було складено адміністративний протоколза ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, участь у судовому розгляді якого забезпечувала Бердичівська місцева прокуратура.

Повідомлення обласної прокуратури стосується колишнього керівника фракції Радикальної партії Олега Ляшка в обласній раді Ігоря Романського, в декларації якого за 2017 рік вказано, що з грудня 2016 року належить автомобіль Volkswagen Touareg 2008 р.в. вартістю 140 тис. грн.

«В судовому засіданні ОСОБА_1 вину в інкримінованому йому правопорушенні визнав частково, мотивуючи часткове заперечення вини неналежною роботою сайту Національного агентства з питань запобігання корупції. Пояснивши також суду, що відомості про придбання ним рухомого майна він зазначив у щорічній декларації. Прокурор Бердичівської місцевої прокуратури ОСОБА_2 в судовому засіданні обставини, викладені у протоколі про адміністративне правопорушення, підтримала, зазначила про наявність в діях ОСОБА_1 ознак адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, а тому просила призначити стягнення порушнику у вигляді штрафу. Зауважила, що до цього часу про суттєві зміни у майновому стані ОСОБА_1 не повідомив», - йдеться в постанові Бердичівського міськрайонного суду від 19 липня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії обласної ради 26 липня цього року голова облради Володимир Ширма озвучив заяви трьох депутатів – Іллі Смичка, Ігоря Романського, Віталія Вітусевича – про їх вихід з фракції РПЛ та створення депутатської групи «Радикалів Олега Ляшка».Станом на 23 серпня всі депутати, які входили до фракції РПЛ, стали позафракційними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутат облрада прокуратура суд декларація Романський  
Матеріали по темі